Šport > Košarka
24 ogledov

Miami brez Dragića klonil doma

Eric Spoelstra Miami Heat San Antonio Spurs NBA finale Reuters
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na sredo odigrali pet tekem.

Miami Heat je v noči na sredo doma izgubilo proti Atlanta Hawks z 90:93. Goran Dragić zaradi zvina gležnja za Miami ni zaigral, prva strelca ekipe sta bila s po 19 točkami Hassan Whiteside in Josh Richardson.

Dennis Schroder je bil dobro razpoložen v Miamiju in Atlanti z 18 točkami pomagal do pete zaporedne zmage. Enajst sekund pred koncem je Kent Bazemore ob vodstvu Atlante 89:88 zadel še dva prosta meta in čeprav je na drugi strani Josh Richardson uspešno zabil za Miami, je nato tudi Schroder uspešno izvajal proste mete.

A tekma ni bila nujno samo dobra za Atlanto, saj je center Dwight Howard igro zaradi poškodbe zapustil v tretji četrtini. V statistiki je imel takrat 11 točk in prav toliko ujetih žog ter tri ukradene žoge v 24 minutah.

Derbi vzhoda prvakom

V Clevelandu je v zadnji minuti tekme stvari na svoje mesto postavil Channing Frye s trojko in v tesni tekmi priboril gostiteljem zmago. V dvoboju najboljših dveh ekip vzhodne konference je Cleveland že drugič premagal večne rivale v končnici Toronto Raptors s 121:117.

"Smo uigrana ekipa, kjer smo videli že vse. Ni je situacije, v kateri še ne bi bili. Trener je pripravil izvrsten načrt, mi smo se ga le skušali držati in tekmo pripeljati do konca," je po tekmi menil prvi zvezdnik Clevelanda LeBron James, ki je tekmo pred 20.500 gledalci končal z 28 točkami, 14 podajami in devetimi skoki.

DeMar DeRozan in Kyle Lowry sta za Toronto, ki je zabeležil prvi poraz v gosteh, dosegla vsak po 26 točk.

Biki meljejo naprej

Portland je z 88:113 izgubil proti Chicago Bulls, za katere je Jimmy Butler dosegel 27 točk. Poleg tega je v statistiko vnesel še 12 ujetih žog in pet podaj. Chicago je zmagal na svoji tretji zaporedni tekmi.

V Minneapolisu, Timberwolves so s 108:115 izgubili proti New Orleans Hornets, je Kemba Walker dosegel 30 točk za Hornets, Nicholas Batum jih je dodal 16. Los Angeles Lakers so s 125:118 premagali Brooklyn Nets.

NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 121:117
Miami Heat - Atlanta Hawks 90:93
Minnesota Timberwolves - New Orleans Hornets 108:115
Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 88:113
Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 125:118

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.