Šport > Košarka
29 ogledov

Nov poraz za Knicks

Carmelo Anthony New York Knicks EPA
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na torek odigrali sedem tekem.

Ekipa New York Knicks je v noči na torek gostila Los Angeles Clippers in izgubila s 105:114. Za New York je zaigral tudi Slovenec Saša Vujačić, ki je v treh minutah dosegel tri točke. Derrick Rose in Kristaps Porzingis sta dosegla vsak po 18 točk. Blake Griffin je za LA Clippers prispeval 30 točk.

Los Angeles Clippers so razliko naredili v tretji četrtini, ki so jo dobili s kar 34:19 in tako New Yorku pobegnili za 25 točk. Člani njihove prve peterke so zato v zadnji četrtini dobili počitek. S to zmago si je Los Angeles priboril četrto mesto v zahodni konferenci in se izenačil z Utahom. Do konca rednega dela je še enajst tekem, Clippers pa so praktično že uvrščeni v končnico.

"Ta zmaga je pomembna, tudi uvrstitev v končnico je, a se zaenkrat ne bom osredotočal le na to. Skušal bom ekipo pripraviti do te mere, da bo iz tekme v tekmo boljša in potem bomo na koncu videli kako daleč smo prišli, kaj nam je uspelo," je po zmagi povedal trener Los Angeles Clippers Doc Rivers.

V odločilni tretji četrtini so Clippers nanizali enajst točk zaporedoma, Griffin je 30 točk dosegel v 31 minutah igre. DeAndre Jordan je dodal 14 točk in deset ujetih žog, Chris Paul pa je v statistiko vnesel 13 podaj in prav toliko točk. J.J. Reddick je dodal 13 točk, rezervi Austin Rivers in Jamal Crawford pa še 17 in 14 točk.

"Začetek tretje četrtine smo zaspali, nasprotniki so naredili pomembno razliko," je bil po tekmi kratek trener Knicks Jeff Hornacek.

NBA, izidi:

Los Angeles Clippers - New York Knicks 114:105
Saša Vujačić 3 minute in 3 točke za New York.

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 105:90
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 112:109*
Indiana Pacers - Utah Jazz 107:100
Boston Celtics - Washington Wizards 110:102
Houston Rockets - Denver Nuggets 125:124
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 95:111

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.