Šport > Košarka
69 ogledov

Plače igralcev v vrtoglave višine

Rudy Gobert EPA
Klubi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu razpolagajo s silnimi proračuni.

Ob dnevu spomina na mrtve in prazniku vseh svetih, onstran Atlantika je ta praznik Slovencem znan iz popularne kulture kot halloween oziroma noč čarovnic, sta astronomski pogodbi vredni 100 milijonov dolarjev dogovorila Francoz Rudy Gobert in Novozelandec Steven Adams.

Gobert, sicer center, ki velja za enega najboljših košarkarjev v obrambnih vlogah, bo še naprej povezan z ekipo iz Salt Lake Cityja, ki nastopa v zahodni konferenci severnoameriškega košarkarskega prvenstva.

Po poročanju mreže ESPN je ekipa Utah Jazz z Gobertom podaljšala sodelovanje za štiri leta, vrednost pogodbe pa znaša 102 milijona ameriških dolarjev, približno 93 milijonov evrov, na podlagi česar bo 24-letni 216 centimetrov visoki Francoz najbolje plačani francoski športnik.

Na sezono bo tako prejemal 25,5 milijona dolarjev, kar pomeni, da bo prehitel reprezentančnega kolega Nicolasa Batuma, ki je letos s Charlotte Hornets dogovoril sodelovanje za 24 milijonov dolarjev letno. Kljub temu pa ima Batum najboljšo pogodbo med Francozi, podpisal je petletno pogodbo v vrednosti 120 milijonov dolarjev (109 milijonov evrov).

Thunder z novo podobo

Steven Adams | Avtor: EPA EPA
Tudi pogodba 23-letnega novozelandskega košarkarja Stevena Adamsa, 213 cm visokega centra, je dosegla stomilijonski mejnik v dolarskih bankovcih. Adams je za še štiri sezone podaljšal sodelovanje z Oklahoma City Thunder, na sezono pa bo dobil 25 milijonov dolarjev.

Gromovniki, ki se po odhodu Kevina Duranta k Golden Statu na novo sestavljajo, so podaljšali sodelovanje z Victorjem Oladipom, ki se je pridružil ekipi junija in je v celoti izpolnil pričakovanja. Ta dogovor je vreden 84 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.