Šport
13 ogledov

"Ne bojimo se Angležev"

Sport 22.03.2013 Miso Brecko, Milivoje Novakovic, Jasmin Kurtic, Bostjan Cesar, Saša Despot
Drugi trening tretjega dne priprav slovenske nogometne reprezentance na sobotni obračun kvalifikacij za Euro 2016 proti Angliji v Londonu je prvič iz hotela "zvabil" tudi Kevina Kampla.

Kevin Kampl je zaradi poškodbe prejšnje vadbe izpustil, danes pa delal po posebnem programu. Zaradi bolečin v mišici je tokrat manjkal Rajko Rotman, ki ga čaka dan ali dva počitka. Trening je zaradi bolečin v hrbtu predčasno končal tudi Martin Milec, ki pa tudi sicer najverjetneje ne bi bil v igri za prvo enajsterico.

Na treningu je selektor Srečko Katanec slednjo že nakazal, in sicer v vratih Samir Handanović, v obrambi Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Branko Ilić in Andraž Struna, v zvezni vrsti Jasmin Kurtić, Dalibor Stevanović, Andraž Kirm, Valter Birsa in bržčas Kampl, za katerega vlada zmerni optimizem glede nastopa (ali Nejc Pečnik), ter napadalec Milivoje Novaković.

"Kampla potrebujemo zdravega"

Ves čas pa se v teh dneh govori tudi o dobrem vzdušju v izbrani vrsti, dejansko pa je to videti tudi na in ob igrišču. Eden tistih, ki je zadolžen za dobro voljo, je Jasmin Kurtić. "Vzdušje je dobro, saj sem jaz tukaj," je v šali dejal Kurtić in nadaljeval: "Ne, vzdušje je res dobro, tako tudi mora biti, saj to pomaga k boljšim rezultatom in vsemu drugemu." V šaljivih tonih je pokomentiral tudi stanje zaenkrat za javnost še nedosegljivega Kampla. "Kevin je dobro, super, on počiva, vsak dan zajtrk, kosilo, večerja. No, resno, je med najpomembnejšimi členi v ekipi in ga potrebujemo zdravega," je dejal Kurtić.

Brez ogleda Angležev

Ta je pojasnil, da si zaenkrat še niso ogledali posnetkov Angležev. "Ogledali smo si dobre stvari s tekme proti Litvi. Bolj je pomembno to, da bomo samozavestni, da bomo vedeli, s kom se spopadamo. Ne bojimo se Angležev, jih pa spoštujemo," pravi vezist Fiorentine, ki se je k šalam obrnil tudi na vprašanje glede slabega stanja zelenice na Wembleyju. "Mislim, da je razlika med Žakom (stadionom v Šiški, kjer so slovenski nogometaši vadili danes dopoldne; op. STA) in Wembleyjem," je začel Kurtić in nadaljeval: "Slišal sem, da je tudi v Londonu slaba zelenica, ampak s tem se nočemo in ne smemo obremenjevati. Gremo se borit in iztržit kako točko ali kaj več."

Vzpodbuda pomeni veliko

Ne glede, kakšna bo zelenica, pa bo na tekmi 1500 slovenskih navijačev in tudi predsednik države Borut Pahor. "Gotovo je tudi to dodatna motivacija za nas, da se bo toliko navijačev udeležilo tekme. Ne bo pa nič pomagalo oziroma se jih ne bo slišalo, če bo na drugi strani 80.000 angleških navijačev. Nam pa vendarle to veliko pomeni," je še povedal Kurtić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.