Magazin > VIP
147 ogledov

Ne boste verjeli, na kakšen tečaj hodi Kataya

kataya Osebni arhiv
Kataya bo postala računalniška programerka.

Pevka Kataya, ki že pol leta neuspešno išče službo, se je vpisala v šolo programiranja Smartninja. "Vem, da ni videti, ampak res sem 'geek'. Obsedena sem z Zvezdnimi stezami, serijo Igra prestolov … Doma imam celo kipce! Čeprav me računalništvo in to, kako zadeve delujejo, zelo zanima, pa včasih niti računalnika ne znam prižgati oziroma ugotoviti, kaj je narobe."

Teh težav pa Kataya kmalu ne bo več imela. Sedaj hodi na prvi del tečaja spletnega programiranja, kjer se uči osnov. "Izdelujemo programe, a to zahteva veliko časa. Morala bi narediti več domačih nalog, saj je treba veliko vaditi. Zelo je zahtevno. Na tečaju so tudi takšni, ki imajo več izkušenj kot jaz, ki imajo neko znanje, so informatiki na primer, pa še njim ni nič jasno, tako da mislim, da mi gre kar dobro," je pevka povedala za Žurnal24 in dodala, da se zelo dobro razume s svojim učiteljem Filipom, ki ima z njo veliko potrpljenja.

Ko bo končala s prvim tečajem, se bo Kataya vpisala še na nadaljevalnega in se naučila izdelovati aplikacije in postavljati spletne strani. Na vprašaje, kako so jo sprejeli ostali tečajniki, glede na to, da je delodajalci zaradi izpostavljenosti v medijih ne želijo zaposliti, pa je Kataya odgovorila: "Nihče me ni čudno pogledal, morda me niso prepoznali. (smeh) Na kupu smo sami posebneži, tako da se vsak drži bolj zase, saj je snov zahtevna. Ko rečem kaj čudnega, pa se mi smejijo."

 

 
Komentarjev 4
  • izRODEk 23:31 21.julij 2016.

    Kataya...a b ti mene sprogramirala... :)

  • patron 13:03 21.julij 2016.

    njej očitno ni nič jasno ....!!!

  • Janez_53 09:17 21.julij 2016.

    Punca, pa menda ne misliš resno, da kot popolna računalniška analfabetka, ki "niti računalnika ne zna prižgati", kot si se sama izrazila, lahko z dvema tečajema dobiš zaposlitev programerja??? Očitno ti ni nič jasno!