Slovenija
28 ogledov

Težave z zapornicami odpravili

Pozor, prehod Shutterstock
V Ljubljani na železniških prehodih na Dunajski cesti v Črnučah in v Šentvidu pri škofijski gimnaziji niso delale zapornice.

V Ljubljani na železniških prehodih na Dunajski cesti v Črnučah ter v Šentvidu pri škofijski gimnaziji v dopoldanskih urah niso delovale zapornice. Na obeh odsekih je bil promet nekaj časa oviran.

"Sistem je tak, da se zaradi maksimalne varnosti v cestnem prometu avtomatsko spustijo zapornice in so določen čas spuščene," je pojasnil Marko Tancar s Slovenskih železnic. V tem času so obveščene njihove ekipe, ki začnejo odpravljati napako. "Obveščeni so tudi strojevodje, da vedo, kako postopati," je povedal in dodal, da odpravljanje napak po navadi ne traja dolgo.

Previdno na cesti

Težave v prometu so tudi drugje po držav. Na glavni cesti Črnuče–Tomačevo je zaradi poledice spolzko cestišče v obeh smereh.

V predoru Karavanke so danes dela odpovedali. Spet bodo delali prihodnji teden, med 9. in 13. decembrom.

Zaradi zimskih razmer je zaprta cesta čez Vršič.

Zaradi goste megle je zmanjšana vidljivost na posameznih cestnih odsekih. Zaradi nizkih temperatur je na izpostavljenih mestih možnost poledice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.