Slovenija
63 ogledov

"Ne dvigne nobene priporočene pošte"

Ljubljana 23.02.09, intervju, M. Jaklic, lekarne, Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 23.02.09, intervju, M. Jaklic, lekarne, Foto: Dejan Mijovic
Jaklič ni hotel razkriti premoženja, zato je Komisija za preprečevanje korupcije za podatke zaprosila urad za preprečevanje pranja denarja in davčno upravo.

Marko Jaklič se je sistematično izogibal prijavi svojega premoženja, je sporočila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Jaklič bi moral svoje premoženjsko stanje sporočiti že leta 2010, nazadnje pa konec aprila, torej en mesec po tem, ko ni bil več direktor Lekarne Ljubljana. Ker tega ni storil, je KPK za podatke zaprosila urad za preprečevanje pranja denarja in Davčno upravo Republike Slovenije. 

Priporočene pošte ne dvigne

"Marko Jaklič svojega premoženjskega stanja komisiji nikoli ni sporočil. Komisija ga je k temu pozivala, vendar zavezanec pošte ni dvigoval, zato mu je bila pošiljka na koncu puščena v hišnem predalčniku in je nastopila domneva vročitve. Kljub temu zavezanec na poziv ni odgovoril in do izteka roka komisiji ni sporočil premoženjskega stanja. Komisija bo nadaljevala z vodenjem prekrškovnih postopkov v zvezi z opustitvami prijave premoženjskega stanja, kjer so za to izpolnjeni pogoji," so zapisali v KPK. 

Dodali so, da je nadzor nad premoženjskim stanjem funkcionarjev, visokih javnih uslužbencev in poslovodnih oseb subjektov javnega sektorja uzakonjen, zato da se zmanjšujejo možnosti za prikrite zlorabe javnih funkcij in položajev za pridobivanje zasebnih materialnih koristi.

Komentarjev 14
  • Scott 11:16 07.avgust 2013.

    On ne dviga priporočene pošte, mu pa utegne besni narod dvigniti črno gradnjo.?

  • maestozo 18:51 06.avgust 2013.

    zakon samo za ene....... Meni so poslali pošto z napačnim imenom . Poštar mi je ni dostavil- razumljivo. po 14 dneh je bilo vse pravnomočno in plačal sem do zadnjega centa .

  • stela 15:10 06.avgust 2013.

    Bemu.....da ne morš verjet....treba bi blo raziskat, zakaj so zdej spremenili prostorski načrt in kdo je odgovoren?!?!!???!!!