Šport
21 ogledov

"Ne gledam se v ogledalu"

Maria de Vilotta
1/3
EPA
Španska dirkačica María de Villota, ki je lani v britanskem Duxfordu doživela tako hudo nesrečo na testiranjih za moštvo formule ena Marussia, da je končala kariero, je prvič spregovorila o svoji tragični izkušnji, v kateri je ostala brez desnega očesa.

Nesreča se je zgodila že po enem krogu testiranj na dirkališču v Duxfordu, ko se je dirkalnik Maríe de Villote zaletel v nakladalno ploščad spremljevalnega tovornjaka ob progi. Nekateri očividci so povedali, da je španska dirkačica v deževnem vremenu sprva upočasnila na približno 200 kilometrov na uro, nato pa nenadoma spet pospešila in se zaletela v tovornjak.

V nesreči je de Villotova ostala brez desnega očesa, počila ji je lobanja, dobila pa je še več hudih ran po obrazu, zaradi česar je bila večkrat operirana. Več kot pol leta po nesreči je Španka za časnik El Mundo prvič spregovorila o svojem zdravstvenem stanju.

"Ne gledam se v ogledalu, saj se ne želim videti brez očesa, Ne zaradi estetike, temveč zato, da ne bi videla izraza na svojem obrazu. Izgubila sem občutek na desni strani obraza. Očesna votlina me neprestano srbi, ko pa se popraskam, ne čutim nič," pojasnjuje 33-letnica, ki je izgubila tudi občutek za vonj in ima stalne glavobole: "Nekateri trajajo ure, drugi dneve."

Komentarjev 1
  • stonoga 11:26 04.marec 2013.

    seveda, da se prijavimo pod tvoj obstoječi acc. (5175718) in tebi podarimo dodatne točke pri zaslužku...