Slovenija
84 ogledov

"Ne govorite o sebi v tretji osebi"

Glasovanje o mandatarju Saša Despot
Poslanci so v razpravi opozarjali na stvari, ki so si jih želeli slišati, pa jih niso ter Miru Cerarju podelili nasvet ali dva.

Benedikt Kopmajer (DeSUS): "Včasih me žalosti, da bivam v okolju, kjer spodbude in primeri dobre prakse pljuskajo od naših sosedov Avstrijcev čez mejo." 

Violeta Tomić (ZL): "Skrbi nas leporoečno zavzemanje za pravno državo ter v boju proti korupciji pogrešamo preiskavo korupcijskega legla, ki se mu reče Teš 6 in se širi v velenjski rudnik in drugi blok jedrske elektrarne." 

Julijana Bizjak Mlakar (DeSUS): "Koalicija se zaveda stanja v državi. Prikazano je bilo v številkah in postavljena je bila prava diagnoza, ki je bila v preteklosti spregledana, zanemarjana. Problem je pravna država, problem so lobiji. V koalicijski pogodbi so se pojavili tudi škodljivi predlogi, ki pa jih je bila ta nova koalicija sposobna prepoznati. Tudi predlogi na področju zdravstva, ki so bili že zdavnaj zavrženi tako v domači kot tuji praksi." 

Jožef Horvat (NSi): "Štirideset milijonov za upokojence je pirova zmaga. Svoje besede bom vzel nazaj, če bom v koalicijski pogodbi videl, da ste namenili 40 milijonov za zaposlovanje mladih."

Dragan Matić (SMC): "Spremljajte naše delo in bodite kritični do nas, ko je to treba. Pa tudi podprite nas, ko bo za to čas." (besede namenjene medijem)

Jernej Vrtovec (NSi): "Bojim se, da ste zamudili edinstveno priložnost, ko ste na začetku koalicijskih pogajanj popustili dvanajstim mandatom. S tem ste zapečatili status quo." 

Janez Janša (SDS): "V Sloveniji je zelo pomembno, kje se rodiš. Od tega je odvisna kvaliteta življenja." 

Anja Bah Žibert (SDS): "Doslej sem spoznala eno lastnost Mira Cerarja, in sicer da ste velik šaljivec. Po volitvah ste državljane poslali na dopust. Gotovo ne 117 tisoč brezposlenih. Za njih je bila to zagotovo boleča šala. Žal mi je, da niste škornjev, ki jih obuvate danes, obuli leta 2013, ko so vam bili ponujeni. Prihranili bi nam avanturo z Bratuškovo." 

Anže Logar (SDS): "Popuščali ste tem socialistom, medtem ko so vaše zaveze obstajale abstraktne. Ti popustki pa so se izrazili v ustvarjanju novih uradov ... Popustili ste 18 odstotkom parlamenta." 

Žan Mahnič (SDS): "Pa še en nasvet. Ko boste v medijih govorili o sebi, nikar ne govorite v tretji osebi." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.