Šport > Nogomet
16 ogledov

Bezjak: Ne jočem, ko nisem v reprezentanci

Roman Bezjak Katarina Ponjavić
"To je sistem dela, ki sem ga pričakoval že pred prihodom na Reko. Zaradi tega sem se tudi odločil za selitev v ta klub," je v ogovoru pojasnil Roman Bezjak.

Za 26-letnim Romanom Bezjakom so sila pestri tedni. Po podpisu pogodbe z Rijeko se je občasni slovenski reprezentantčni napadalec moral znajti v novem okolju, ki pa ga pravzaprav še ni utegnil dobro spoznati. "Na Kvarnerju še nisem preživel veliko časa, saj smo bili v zadnjih tednih vseskozi na pripravah, vendar menim, da ne bi smel imeti prevelikih težav v novem okolju," je po včerajšnjem pripravljalnem dvoboju proti Krki (4:0), v katerem je prispeval vodilni zadetek, pojasnil nekdanji član Celja in Ludogoreca.

Najprej se spodobi, da vam v imenu bralcev in našega uredništva čestitamo ob srečnem družinskem dogodku ...
"Želel sem si, da bi bil zraven pri porodu. O tem smo se pogovarjali že pred časom in strokovni štab mi je v ponedeljek namenil prost dan. To je bil najlepši trenutek v mojem življenju. Seveda si vsakdo želi, da bi bil v takšnih trenutkih čim več v krogu družine, vendar je življenje profesionalnih športnikov pač takšno. Smo v pomembnem delu priprav in potrebno je garati na treningih."

V zadnjih tednih vam gre očitno vse kot po maslu.
"Očitno je res tako (smeh). Zavedam se, da je za uspehe potrebna obilica trdega dela in tako se tudi obnašam. Kakovostni treningi prinašajo rezultate. V tem trenutku si želimo pripraviti dobro osnovo za domače prvenstvo in evropske tekme, ki nas čakajo že čez dva tedna."

Ste se že prilagodili na zahtevne treninge Matjaža Keka, ki ga je med dajanjem navodil moč slišati po celotni Kranjski Gori?
"To je sistem dela, ki sem ga pričakoval že pred prihodom na Reko. Zaradi tega sem se tudi odločil za selitev v ta klub. Dobro poznam Matjaža Keka in vedel sem, kaj me čaka. Vsi v klubu dobro vemo, da lahko napredujemo le na takšen način. Veselim se vsakega treninga in vsake tekme."

Kdaj ste začeli zbirati podatke o novem klubu?
"Rijeko sem spremljal že pred časom, ko je pod Kekovim vodstvom začela z uspešnimi nastopi na evropskih zelenicah. Do prvih kontaktov je prišlo na zimskih pripravah v Španiji, vendar podpis pogodbe takrat še ni bil mogoč. Bolj intenzivni pogovori so potekali ob izteku moje pogodbe z Ludogorecom in res sem vesel, da smo našli skupni jezik."

Glede na uspešno strelsko serijo na pripravljalnih tekmah ste se zelo hitro vklopili v sistem igre.
"V zvezni vrsti imamo soigralce, ki v skladu s trenerjevimi navodili vseskozi iščejo globino. Takšen slog igre mi zelo ustreza. Potrebno se bo še uigrati, vendar smo po mojem mnenju na zelo dobri poti. Na treningih in tekmah preizkušamo različne sisteme igre, tako z enim, kot tudi z dvema napadalcema. Vedno se da odigrati še boljše, trener pa se bo na koncu odločil, kateri sistem je najboljši za nas."

Kek je pred dnevi v pogovoru za Goal pojasnil, da boste imeli zaradi tega, ker ste Slovenec, bržkone še težjo nalogo. Kaj pravite na to?
"V klub sem prišel z namenom, da čim bolj trdo delam in se skušam dokazati. Ne pričakujem nobenega popuščanja s strani trenerja samo zato, ker sem Slovenec. Njegove besede popolnoma razumem in se strinjam z njimi. Trener na vsakega igralca gleda popolnoma enako in narodnost tu ne igra nobene vloge. Šteje le to, kar pokažeš na igrišču."

Zagotovo si ponovno želite uspešnih nastopov na evropskih zelenicah?
"Tudi sam si želim, da bi v dresu Rijeke zaigral v skupinskem delu Evropske lige. Za menoj je nekaj evropskih tekem in le upam lahko, da bo podobno tudi v novem okolju."

Kako komentirate zadnje mesece v dresu Ludogoreca, ko ste padli v tretji plan?
"Takšen je pač nogomet, danes si, jutri te več ni. Vsakršen padec te lahko drago stane. Kar je bilo, je pač bilo. To sem pač pustil za sabo in veselim se novega začetka."

Na Kvarnerju boste precej bolj na očeh slovenskih nogometnih navdušencev, pa tudi selektorja Srečka Katanca. Se bo sedaj lažje prebiti do reprezentančnega dresa?
"Nekajkrat sem bil že v kadru, nato pa nekaj časa ne. Selektor pač izbira med številnimi igralci in on določi, kdo je v danem trenutku v najboljši formi. Ko me ni zraven nisem žalosten, ko pa sem v kadru sem pa izjemno vesel."

So vas zaradi uspehov Maribora v Ligi prvakov v tujini morda podrobneje spraševali o skrivnosti njihovega uspeha?
"Maribor je naredil lep napredek in se podobno kot Ludogorec v Ligi prvakov izjemno izkazal. Glede na njihove prejšnje uspehe v Evropski ligi je bil ta korak naprej na nek način pričakovan. Postavili so dobre temelje in na temu lahko gradijo naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.