Slovenija
138 ogledov

Ne nasedajte

verižno pismo Žurnal24 main
Verižno pismo. Znova kroži po Ljubljani.

Sporno. Pred dnevi smo v uredništvo prejeli verižno pismo, ki prejemnika nagovarja k razmnoževanju in mu, če tega ne naredi, obljublja nesrečo. V pismu sta podpisana doktor Gorazd Mrevlje in pokojni profesor Jože Lokar, navedena je tudi Psihiatrična klinika Ljubljana.

Zaokrožilo že pred leti

Za pojasnila smo povprašali Mrevljeta, ki je zagotovil, da pismo nima nikakršne zveze z njim. “Pismo se je prvič pojavilo pred približno osmimi leti, nato je klinika na policijo podala kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu zaradi razžalitve časti in dobrega imena, vendar se zaradi pomanjkanja dokazov seveda ni zgodilo nič,” pojasnjuje Mrevlje.

“S tem nimam nič!”

Mrevlje poudarja, da pojav in razmnoževanje tega pisma pod vprašaj postavljata njegovo strokovnost ter namigujeta na neznanstvene metode, s katerimi naj bi se ukvarjala psihiatrična klinika. “Vsake toliko časa znova dobim kakšno ogorčeno pismo tudi od pacientov, ki mislijo, da sem jim pismo poslal jaz,” razlaga psihoterapevt in nadaljuje: “Ljudje mislijo, da jaz ali klinika zlorablja njihove osebne podatke. Jaz pa se moram potem braniti, da s tem nimam 
nič!”

Mrevlje ocenjuje, da nekdo načrtno oziroma organizirano razmnožuje pismo, saj se to, kot pravi, pojavlja na različnih delih Slovenije že več let. “Pred leti je do mene prišla neka gospa in mi povedala, da so se v podjetju njene sosede celo organizirano lotili tiskanja tega pisma,” dodaja Mrevlje, imena podjetja pa ne želi razkriti. “To počne nekdo, ki meni, da ima od tega nekakšne koristi,” zaključuje.

Komentarjev 5
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 11:09 28.april 2012.

    @križar - vsa čast, dober komentar. @Ronald Reagan vi pa potrebujete zdravila, ker z vašim mentalnim zdravjem zagotovo ni vse ok

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:26 28.april 2012.

    Tut Reagan je bil glumac,tko,kot tvoji sledilci Obritoglavcu,kane............

  • ghz891 08:19 28.april 2012.

    "Pred dnevi smo v uredništvo prejeli verižno pismo, ki prejemnika nagovarja k razmnoževanju" - LOLNe me kot imet za preveč patološkega, samo mislim da bi bil lahko naslov v 2. delu pisma pravi naslov za obisk pisca, širilcev ...prikaži več besedila in morda še kakšnega bralca. Naj mi nekdo prinese te letake bom čez nekaj dni grmado iz njih naredil, pa ne jih razmnožit prinesite le "originale" papir vsebuje veliko kalcijevega karbonata ki je nevnetljiv rajši ga porabite za kaj bolj produktivnega ;). Zanimivo kako neverjetno parazitske so takšne stvari... (organizirana religija, prodajanje megle, šamanstvo,...)