Slovenija > Komentarji in kolumne
3 ogledov

Ne, ne živimo več v komunizmu!

Ko subvenciji ne rečemo subvencija in bobu ne bob.

Irma Hus | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Novinarji ne razumemo, da poslanci in poslanke nimajo subvencioniranih kosil v parlamentarni restavraciji. Prav tako ne, da to ni restavracija poslancev in poslank, ampak restavracija za zaposlene v državnem zboru, poslanke in poslanci pa očitno zgolj po nekem čudnem naključju pašejo zraven. In ko za štiri evre dobijo kosilo in za 0,6 evrov kapučino pravzaprav le solidarirajo s tistimi v hiši, ki zaslužijo manj od njih. Menda jedo in pijejo zakonito, skladno s pravilnikom in ukrepi, določenih po opravljenih inšpekcijskih postopkih nadzora, in pravili za oblikovanje cen in tako dalje in tako naprej v latovščini formalističnega jezika, ki ga v državnih piarovskih službah postrežejo premosorazmerno naraščajoče, glede na velikost interesa za izogibanje, da bi bobu rekli bob.

Lepo vas prosim! Zaposlenemu, ki ob plači prejema regres za hrano tako vi, govorite, da ne jeste subvencionirano, kljub temu, da v okolici hrama za demokracijo ni mogoče najti kosila in kave za to ceno. Samostojnemu podjetniku, ki niti tega ne ve, kaj je regres za hrano, pa, da delate zakonito in v skladu s pravili. Dodajate, da se ne greste tržne dejavnosti in upoštevate zgolj stroške za nakup materiala in porabljene energije, vode ter tekočega vzdrževanja in amortizacije ter vzdrževanje informacijskega sistema. Mar stroški prostora in zaposlenih padejo z neba?

Novinarji o vaših kosilih pišemo radi in s figo v žepu, ker bralci to berejo in nam prinašajo klike. Res je bizarna tema - iz državne malhe leti bistveno več denarja drugje in morda si tema res ne zasluži pretirane pozornosti. Konec koncev so tudi firme svojim zaposlenim v menzah "od nekdaj" omogočale cenejše obroke. A teh firm je danes vedno manj - gospodje, ne, ne živimo več v komunizmu!

PREBERITE: Malice podražili obiskovalcem, sebi ne

Komentarjev 3
  • dragec 17:28 19.marec 2015.

    Živimo v "ubi bože " času

  • astibo8020 21:36 17.marec 2015.

    Ne živimo več v komunizmu in tudi nikoli nismo. Vendar se nam močno kolca po časih, ko sta bila zdravstvo in šolstvo zastonj, ko je lahko vsak šel za počitnice na morje, mladi in stari so imeli delo, država pa ...prikaži več je bila 5 x manj zapufana na prebivalca. Sedaj pa vidimo, kako se v imenu tržnega gospodarstva in demokracije ropa lasten narod in kako so poslanci brez moralnega vsakršnega moralnega in socialnega čuta.

  • se_eden 10:42 16.marec 2015.

    glede na sramotno nizke plače zaposlenih v restavraciji, bi morali dvigniti cene, ne pa da le te opravičujejo samo s pokrivanjem nabavnih stroškov!