Vizita za živali > Novice
52 ogledov

Ne, ni si želela malice ...

Siva vrana, DOPPS Kajetan Kravos
Vrana na posnetku je na koncu sama ukradla, kar si je zaželela.

Kot smo pisali so vrane, pa tudi druge ptice iz istoimenske družine ptic; krokarji, srake, kavke, šoje, veljajo za najpametnejše med pticami. Pa ne samo to, veljajo celo za ene najbolj inteligentnih živali na tem svetu.

Kot je pisal Jutranji list, zadnja raziskava prihaja z Univerze Cambridge, v kateri je sodelovala tudi hrvaška znanstvenica Ljerka Ostić.  Podobno kot papige, imajo tudi ptice iz skupine vranov relativno velike možgane glede na velikost telesa, zadnje raziskave pa kažejo, da premorejo tudi veliko gostoto nevronov: "Kar se tega tiče, smo ugotovili, da vrana premore vrst kognitivnih sposobnosti, podobnih velikim opicam; to je načrtovanje prihodnosti, vzočno razmišljanje in teorija uma. Zdi se, da so te sposobnosti posledica konvergentne evolucije," je denimo dejala Ostojičeva.

Kako pametna in vztrajna je lahko vrana pa kaže tudi spodnji posnetek. Ženski na posnetku je jasno pokazala, da hoče nekaj iz notranjosti. Ženska je mislila, a je to malica, pa ni bilo tako ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.