Slovenija
32 ogledov

Ne plača jim odvetnikov

Boris Popovič Nataša Čepar
Ovadeni. Občinski šefi bi radi, da jim služba plača odvetnika.

"Kaj naj jaz naredim, če je ta država v k*...? Moji uslužbenci delajo dobro, niso krivi za stvari, ki jim jih očitajo v ovadbah o domnevnih nepravilnosti, ki naj bi jih zakrivili pri svojem delu; a če ni pravne podlage za to, ne morejo imeti odvetnika na občinske stroške. Vprašanje plačila odvetniških stroškov so res izpostavili na enem od kolegijev," priznava koprski župan Boris Popovič.

Najbolj ovadena občina

Sam sodi med prvake v številu ovadb, v državnem vrhu po tem "rezultatu" pa so se mu pridružili tudi sodelavci - vsi vodje razen dveh izjem, so v kazenskem pregonu; eden od njih Georgij Bangijev, predstojnik urada za okolje in prostor, je zaradi pomoči pri zlorabi položaja, ki ga tožilstvo pri enem od nepremičninskih poslov občine očita županu, prav včeraj sedel na zatožno klop. Popovič je prepričan, da je že več kot jasno, da kriminalistična policija in tožilstvo delata na njem in izkoriščata položaj do onemoglosti.

Policija očitke najostreje zavrača

"Policija deluje strokovno, nepolitično in skladno z veljavno zakonodajo, pri preiskovanju kaznivih dejanj pa zagotovo ne pristransko, niti politično niti kako drugače," poudarjajo na policijski upravi Koper. Kriminalisti so operativni delavci, ki preiskujejo kazniva dejanja na podlagi prijav občanov, oškodovancev in drugih inštitucij ter na podlagi lastnih zaznav policije. Kriminalisti sicer samostojno vodijo preiskavo, nad njim pa bdijo tako njihovi nadrejeni kot tudi tožilstvo in sodišče. "Smo organiziran sistem, ki ne dopušča samovoljnega ravnanja, razlikovanja glede politične opcije posameznika ali položaja. Prav zato tudi ne bomo dopustili, da bi kdorkoli vplival na potek preiskav, še posebej ne z očitnimi diskreditacijami," še poudarjajo na policiji. 

Komentarjev 9
  • Veteran 20:28 26.februar 2014.

    Mislim, da bi moral že enkrat Popovič v arest in ga izbrisati iz zgodovine Balkana!!

  • Avatar roksa
    roksa 16:20 26.februar 2014.

    Surlati, najboljše da se z gašperčkom usedeta v gumenjaka in pravac Afrika!!!!!!

  • ac-dc 15:26 26.februar 2014.

    Dobro jutro ostržek, si se končno zbudil in priznal pri čem si soudeležen.