Šport > Nogomet
21 ogledov

Ne Realu, BVB zabil tri Bayernu: šok v Münchnu

Reus Hofmann Alaba Aubameyang Bayern München Borussia Dortmund 1. Bundesliga Nem
1/20
Reuters
Borussia Dortmund je na derbiju kola v 1. Bundesligi sredi Münchna vzela mero Bayernu in po Real Madridu prepričljivo ugnala še drugega udeleženca polfinala Lige prvakov (3:0).

Borussia Dortmund se je med tednom v velikem slogu poslovila od letošnje sezone Lige prvakov in proti Real Madridu padla pokončno ter grozila celo s podaljškom, še bolj spektakularno pa je BVB nekaj dni kasneje opravil z velikim domačim rivalom Bayernom, nasprotnikom belega baleta v polfinalu najmočnejšega evropskega tekmovanja, ki ga je odpravil s tako želenim rezultatom 3:0, ki bi jim zadostoval pred dnevi na domačem Signal Iduna Parku.

Bavarci, ki so sicer že nekaj kol prej osvojili naslov nemških prvakov, je bil to drugi zaporedni poraz po tem, ko se je na Allianz Areni končal že njihov niz 53 tekem nepremagljivosti. Da je bila zmaga gostov še slajša, je v sodnikovem dodatku poskrbel branilec Bayerna Rafinha, ki je za klofuto strelcu Henriku Mkitarjanu dobil rdeči karton.

Poškodba Neuerja ni nevarna

Armenski zvezdnik je v 21. minuti načel domačo mrežo in se po lepi akciji vsaj malce odkupil za zgrešene priložnosti na torkovi tekmi z Realom (navijačem in soigralcem se je celo opravičil), za zadetek pa ga je našel Marco Reus. Resne težave je za Bayern pred tekmama z belim baletom napovedala tudi poškodba mišice vratarja Manuela Neuerja, ki ga je nemočni Josep Guardiola ob polčasu zamenjal s tretjim čuvajem mreže Lukasom Raederjem. Neuer je po tekmi zatrdil, da je bila menjava opravljena zgolj iz preventivnih razlogov. 

Debitant je že po nekaj minutah dobil svoj premierni gol – v 49. minuti je po hitrem protinapadu Mkitarjana žogo v mrežo ob izpadlem Raederju pospravil Reus, povsem nemočen pa je bil Raeder ob strelu Jonasa Hofmanna, ki je v 56. minuti poletel mimo njega za tretji gol sanjskega dortmundskega večera, v katerem je 71.000 gledalcev na Allianz Areni dokončno utihnilo.

Bayern je neuspešno iskal odgovor in ostal pri nenevarnih poskusih z razdalje, kljub vsemu pa Bavarci ostajajo v igri za drugo zaporedno trojno krono. V polfinalu pokala jih še pred zmenkom v Madridu čaka drugoligaš Kaiserslautern.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.