Šport > Nogomet
18 ogledov

''Ne smemo misliti, da je že konec''

luis suarez neymar EPA
"Bili smo izjemni, ne le v napadu," je Barcelonino zmago v Parizu ocenil trener Kataloncev Luis Enrique, ki se je, tradicionalno, izognil govorjenju o že zagotovljenem napredovanju

Luis Suárez je zabil že svoj tretji in četrti gol v letošnjih izločilnih bojih Lige prvakov, urugvajski napadalec pa je po dveh izjemnih akcijah, ki so vključevali tudi nekaj izživljanja nad Davidom Luizom, zabil dva ključna zadetka ob gostovanju Barcelone pri Paris Saint-Germainu, kjer so Katalonci storili ogromen korak k uvrstitvi v polfinale (1:3).

Suárez je dvakrat zadel tudi proti Manchester Cityju, s katerim je vodilna ekipa La Lige opravila v osmini finala, na stopnički višje pa je Urugvajec znova zablestel z dvema izvenserijskima zadetkoma, po katerih pa kontroverzni Južnoameričan ni želel "pokopati" sredinih nasprotnikov.

"Mislim, da ne smemo podcenjevati taktičnega dela, ki smo ga opravili. Tudi v fizičnem smislu smo veliko tekli, njim pa se je poznala odsotnost številnih ključnih igralcev," je PSG brez Zlatana Ibrahimovića, Marca Verrattija in Serga Aurierja, kaznovanim se je že v prvem polčasu s poškodbo ob igrišču pridružil še kapetan Thiago Silva, ocenil Suárez.

"Zavedali smo se, da potrebujemo zmago, da ostanemo v boju za Ligo prvakov. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo v nogometu. Še vedno nas čaka povratna tekma in PSG ima tako veliko kakovosti. Ne smemo verjeti, da je že konec," je nadaljeval.

"Napadalec vedno skuša priti pred branilca in iskati gol. Lepo je bilo igrati in končno sem zadel. Vsi trije napadalci lahko menjavamo položaje med tekmo in morali smo izkoristiti hitrost v prostorih, ki so jih puščali njihovi branilci. Zavedali smo se pomembnosti nocojšnje tekme in zavedamo se, da imamo lepo prednost, toda v nogometu nikoli ne veš. Naslednji teden nas čaka še 90 minut in moramo začeti enako kot danes.

"Že pred tekmo smo vedeli, da ne moremo zmagati, če se ne bomo zbrali. Ko igraš proti velikim ekipam, potrebuješ koncentracijo. Moj najljubši gol? Raje vidim, da zmagamo tekmo. To je pomembneje od mene samega."

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.