Vizita za živali > Festival
62 ogledov

Ne smete ga zamuditi

Otrok in konj Profimedias
Edinstveno doživetje za vse ljubitelje živali bo v nedeljo 13. septembra, v Češminovem parku v Domžalah.

Psi, dihurji, kače, kuščarji, pajki, konji, kunci, piščanci, številne ptice … Poleg vseh teh živali bodo na prvem Sejmu za ljubitelje živali na voljo še številne zanimive stojnice, delavnice za otroke, brezplačno jahanje, predstavitve kinoloških disciplin in delovnih psov ter bogat srečelov.  

Izkupiček srečelova pa bo namenjen nakupu prvega psa pomočnika za avtista v Sloveniji, ki ga bomo podarili mami samohranilki in šestletnima avtističnima dvojčkoma, ki smo jih izbrali skupaj z Zvezo prijateljev mladine.

V okviru sejma tudi prvi kinološki dan

V okviru prvega Sejma za ljubitelje živali bo Kinološka zveza Slovenija pripravila svoj prvi Kinološki dan, kjer se bodo predstavili psi preko zanimivih disciplin in dela, ki ga opravljajo. Občudovali bomo lahko delo pogumnih policijskih psov, spoznali pse reševalce in terapevtske pse. 

Pozornost bo namenjena tudi poteku šolanja mladih psov in psov azilašev. Prav tako pa bo mogoče videti tudi številne pasje discipline, kot so agility, ples s psom, Fly Ball, Rally Obedience … 

Spoznali bomo slovensko avtohtono pasmo kraškega ovčarja, ki je bila mednarodno priznana že leta 1939, tedaj še pod imenom ilirski ovčar,  z današnjim imenom kraševec pa leta 1968. Poleg tega pa se bodo predstavile še številne druge zanimive pasme psov in njihovi skrbniki.  

Brezplačno jahanje 

Na prireditvi nas bodo obiskali tudi člani in konji s Konjeniškega kluba Gibanje, kjer ponujajo šolo jahanja, treninge konj, oskrbo konj, opravljanje izpitov in licenc ter tabore in delavnice.

Konje boste lahko božali, jih krtačili in tudi jahali. Na vaša vprašanja v povezavi s konji in skrbjo za njih pa bodo odgovarjali izkušeni licencirani inštruktorji kluba Gibanje. Kupili boste lahko tudi njihove klubske izdelke.  

Pitoni, ptičji pajki, kanarčki, dihurčki, ovce …

Na sejmu pa ne bodo pozabljene niti nekoliko redkejše domače živali. Člani društva za ljubitelje eksotičnih živali Bioexo bodo predstavili udave, pitone, ptičje pajke, bradate agame, stepskega varana in druge zanimive insekte.

S svojimi pticami se bo pridružilo Društvo za ljubitelje ptic Lišček Kranj, spoznali boste lahko male in velike papige, kanarčke, eksote in druge ptice. Obiskala nas bo tudi vzrediteljica rodovniških dihurjev, z Biotehniške fakultete v Ljubljani pa bodo pripeljali in predstavili nekatere živali s kmetije, med drugim tudi čudovite slovenske avtohtone pasme ovac in našega lipicanca. 

Stojnice in dobrodelna društva

Poleg predstavitev in delavnic pa bodo na sejmu tudi številne stojnice, kjer boste lahko kupili stvari za vas in vaše živali. Svoje mesto pa bodo na sejmu dobila tudi dobrodelna društva in Zavetišče za zapuščene živali Horjul. Svoj predstavitveni dan bo imela tudi Osnovna šola Domžale.

Objave o tem, kaj vse nas še čaka, lahko v naslednjih tednih spremljate na naši Facebook strani: https://www.facebook.com/events/1465332497092819/ in na portalu Vrt in živali: http://www.zurnal24.si/vrt-in-zivali

anja.scuka@zurnal24.si