Šport > Nogomet
17 ogledov

''Ne spreminjamo sloga''

gerardo martino EPA
Trener Barcelone Gerardo Martino je s katalonsko ekipo v Ligi prvakov debitiral z visoko zmago proti Ajaxu (4:0). Španec se je po tekmi zavezal, da Barça ne bo spreminjala sloga igre.

Barcelona je s tremi goli Lionela Messija in zadetkom Gerarda Piquéja zabeležila visoko zmago proti Ajaxu (4:0). Trener španskih prvakov Gerardo Martino je kljub dobremu rezultatu opozoril na nekaterere pomanjkljivosti. ''Boljši smo bili v drugem polčasu, ko so nam uspevale kratke podaje. V prvem polčasu smo morda preveč igrali z dolgimi žogami. Preizkušamo različne stvari, a glavno je še vedno zadrževanje posesti,'' je povedal Martino in priznal, da fantom manjka kontinuitete.

''Zmaga nas je vse pomirila, še posebej, ker smo zmagali doma,'' je povedal Argentinec in dodal, da sta ga s trdim delom najbolj prepričala Álexis Sanchez in Dani Alves, dobro pa se je odrezal tudi Andrés Iniesta. ''Našo igro moramo vzdrževati vseh 90 minut,'' je še dejal 50-letnik in zanikal, da Barça spreminja ustaljeno zmagovito formulo. ''Vračamo se tja, kjer je Barcelona vedno bila. Ljudje pravijo, da poskušamo spremeniti način igre, a to ni res. Iščemo alternative,'' je zaključil Martino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.