Slovenija
11 ogledov

Ne stavkate? Ne boste se pogajali!

Predsednik sindikata Fides Konrad Kuštrin je napovedal, da se bodo priključili v Žurnal24 main
Spor med sindikati: tisti, ki stavkajo, želijo iz nadaljevanja pogajanj izključiti tiste, ki stavke niso podprli. Zdravniški sindikat ogorčen.

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides, ki ga vodi Konrad Kuštrin, je v javnost poslal ogoročeno pismo, v katerem sporoča, da so "pogajalci nekaterih sindikatov javnega sektorja, zlasti Sindikata zdravstva in socialnega varstva, Sindikata poklicnih gasilcev Slovenije in Sindikata carinikov Slovenije ob podpori vodje stavkovnega odbora Branimirja Štruklja pred današnjimi pogajanji izrecno vztrajali, da so predstavniki sindikatov, ki stavke niso napovedali, na pogajanjih nezaželeni, češ, da se o interventnih ukrepih lahko pogajajo samo tisti, ki so napovedali stavko."

"To ocenjujemo kot grob poseg v miren socialni dialog. Očitno so nekateri sindikati in sindikalne konfederacije v Sloveniji izgubile kakršenkoli čut za miren socialni dogovor in iz svojih vrst želijo izgnati vse tiste, ki so se o odprtih vprašanjih v teh kriznih časih pripravljeni pogajati strpno, brez zaklepanja vrat šol, vrtcev, brez zavračanja pacientov."

Sindikat se še čudi vladi, ki po njegovem s pasivno držo takšno prakso očitno podpira. "Dvomimo, da bo varčevalne ukrepe, ki bodo prizadeli slehernega prebivalca Slovenije, mogoče izpeljati na tak nestrpen način."

Komentarjev 23
  • francek 17:44 18.april 2012.

    NI ČISTO TAKO DO SEDAJ SEM ZA ČLANARINO SINDIKATU DAL PREKO 7000 EUR ( 30 LET DEL. DOBE )

  • sonckasta 14:10 18.april 2012.

    Ta Šuštaršič je res podmazan. Zdaj se bodo še med sabo stepl hehe. Pa dobr ga to Kučan hujska.

  • mayer 13:30 18.april 2012.

    revčki ste vsi tisti, ki krivite ju, sami pa nikoli nimate jajc, da bi štrajkal..