Slovenija
42 ogledov

Ne, stavke še ni konec!

shod policistov Saša Despot
Sporazum ni bil podpisan, poudarjajo v Sindikatu policistov Slovenije.

V petek je na seji pogajalske skupine prišlo do oblikovanja sporazuma o reševanju stavkovnih zahtev reprezentativnih sindikatov, a sporazum ni bil podpisan, so nam danes poudarjeno sporočili s Sindikata policistov Slovenije.

“Sporazum ni bil parafiran oziroma podpisan, do odločitve organov reprezentativnih sindikatov kot tudi potrditve na Vladi RS nima veljave in pravnih učinkov,” pojasnjujejo.

Poudarjajo, da v tej fazi takšen sporazum nima vpliva na izvajanje stavkovnih aktivnosti.

Alkotest | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

“Ustavitev izvajanja stavkovnih aktivnosti je vezan na potrditev vsebine stavkovnega sporazuma na organih reprezentativnih sindikatov in Vladi RS,” pravijo in dodajajo, da so mediji včeraj preuranjeno napovedovali skorajšnji konec stavke.

“V primeru potrditve sporazuma obeh pogajalskih strani na pristojnih organih sledi le prenehanje stavkovnih aktivnosti. Konec stavke je izrecno pogojen na realizacijo in izvršitev ključne zahteve, ki se nanaša naureditev osnovnih plač,” opisujejo.

V sindikatu policistov bodo v prihodnjem tednu na izredni seji Sveta sindikata policistov predlog stavkovnega sporazuma obravnavali in sprejeli odločitev o podpisu ali zavrnitvi predloga stavkovnega sporazuma.

Poslali v potrditev vladi

Z notranjega ministrastva so nam včeraj sporočili, da sta vladna pogajalska skupina in pogajalska skupina sindikatov v policiji pogajanjih uskladila vsebino stavkovnega sporazuma in da bo v naslednjem tednu vladna pogajalska skupina besedilo posredovala v potrditev vladi, sindikata pa svojim ustreznim organom.

"Če bodo vse strani potrdile njegovo vsebino, lahko v kratkem pričakujemo parafiranje oziroma podpis sporazuma in s tem zaključek stavke v policiji," je pojasnila še predstavnica ministrstva Vesna Mitrić v kratkem sporočilu za javnost. 

Komentarjev 1
  • dragec 13:46 28.maj 2016.

    Dečki, samo nadaljujte, Koprivnikarju ni za zaupati-