Vizita za živali > Novice
75 ogledov

Ne trepljajte ga po glavi

pes, otrok Profimedias
Nekateri psi so bolj crkljivi od drugih, redko kateremu psu pa ustreza trepljanje po glavi.

Vrh glave je za psa zelo občutljiva in strogo osebna točka, kot je denimo za nas obraz. Psi prenašajo trepljanje po glavi, ker nas imajo radi in ker smo njihovi skrbniki, to pa ne pomeni, da jim je všeč. Še manj jim je všeč trepljanje tujcev.

Če želite psa pocrkljati, ga dajte pobožati raje po hrtu, po prsih oziroma po predelu, kjer nosi oprsnico. Ponavadi jim je všeč tudi božanje po zadnjem delu hrbta nad repom. Najboljši način pohvale in crkljanja je odvisen od vsakega psa posebej, nekateri tega sploh ne marajo.

Ne poljubljajte tujih psov

Da so eni psi bolj zaupljivi in crkljivi od drugih, se morajo zavedati predvsem mimoidoči. Nima vsak pes rad, da ga tujci božajo in trepljajo, tega ne marajo niti vsi skrbniki psov. Psa nikoli ne božajte brez dovoljenja skrbnika. Predvsem pa ne vlecite tujih psov, ne ščipajte jih za ličnice, tujih psov ne stiskamo, poljubljamo ali se jim približujemo z obrazom.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.