Slovenija
26 ogledov

Zastoji zaradi nesreč

zastoji kolone ceste Saša Despot
Tudi danes je pričakovati zastoje na cestah in mejnih prehodih, dopoldne so večilometrske kolone nastajale na cesti proti Bledu.

Na mejnih prehodih večjo glečo pričakujejo proti večeru, že zdaj pa je na Dragonji za izstop potrebno 45 minut, za vstop pa 20 minut.

Zaradi okvare vozil je promet oviran na štajerski avtocesti, kjer je pred predorom Pletovarje proti Ljubljani je zaprt vozni pas, in na primorski avtocesti pred Logatcem proti Kopru, kjer je zaprt počasni pas.

Dopoldne so večilometrski zastoji že nastajali na cesti proti Bledu. Ob 12.30 gneče pri izvozu Lesce proti Bledu več ni bilo, so za STA povedali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste. Zastoji pa so občasno še na cesti Lesce - Bled.

Pred odhodom se pripravite

Če je le mogoče, se na daljšo pot odpravite izven največjih konic, torej zvečer, ponoči ali zgodaj zjutraj. Pred odhodom preverite stanje na cestah in vremensko napoved, v avtu pa imejte zadostno količino vode.

Dars v primeru večje prometne nezgode, ki bi imela za posledico več kot 5-kilometrski zastoj in najmanj 4 ure dodatnega čakanja v koloni, sicer organizira delitev vode. Kot pojasnjujejo na Darsu, pa ob običajnih zgostitvah prometa ob koncih tedna oziroma menjavi turistov plastenk z vodo ne delijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.