Slovenija
14 ogledov

Ne zaslužimo si svoje države

David Jug (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Državo so v 20 letih spravili na kolena. Za pranje denarja, goljufanje in krajo imajo naše dovoljenje.

Nekdanji predsednik vlade in njegova soproga sta sorodnici, bančni uslužbenki, več let nosila gotovino, s katero jima je ta plačevala stroške. Izvor denarja je vprašljiv. Zgodba o samovšečnem podjetniku, ki se je zavihtel na vrh slovenske politike, prek nje pa za krmilo ene od največjih družb v državni lasti, v tem kontekstu kar nekako zbledi, a rdeča nit se ne pretrga.

Da je korupcija zapisana v genom slovenske politike, je dejstvo. Prav tako je jasno, da je v slovenski politično-gospodarski spregi plejada incestnih razmerij, prek katerih se tako ali drugače molze državna podjetja. V dobrih 20 letih jim je uspelo gospodarstvo spraviti na kolena, državna podjetja pa oskubiti. Za prodajo tujim investitorjem je ostala, kot bi rekel Peter Kraljič, pocinkana pločevina.

Naši in vaši politikanti, ki so na oblasti zadnjih 20 let, so nam državo tako rekoč uničili. Na pohodu je revščina, tkivo socialne države odmira, mladi so medgeneracijsko solidarnost pripravljeni žrtvovati na oltarju neoliberalizma, možgani pred temno usodo, ki jih čaka pod Alpami, bežijo v tujino. Da bi preusmerila pozornost ljudi, pa tudi zato, ker jim zmanjka drugega orožja za nagovarjanje vernikov, politika vsaj enkrat na leto na dan privleče zgodbe iz polpretekle zgodovine.

Veste kaj, čisto nič me ne zanima, kaj so pred 70 leti počeli domobranci in partizani. Kdo je koga? Me-ne-briga! Me pa skrbi, zelo skrbi, kako bomo živeli čez 20 let in kakšno prihodnost bomo ustvarili za naše otroke.

Kljuke v vladnih prostorih na Gregorčičevi si že dve desetletji podajajo praktično vedno isti ljudje, a dejstvo je, da jim vsaka štiri leta mandat za takšno početje dajemo mi. Dokler bomo volili koruptivne politike oziroma podjetnike, ki so obogateli s sumljivimi posli in jih zanima le lasten žep, si Slovenci svoje države pač ne zaslužimo.

Komentarjev 7
  • EnBralec 09:40 12.september 2013.

    Aha, tudi na Žurnalu imate funkcionalno nepismene butaste novinarje - kot primer korupcije navede plačevanje položnic z gotovino, ne pa milijonske svinjarije, ki se jih gre vsem na očeh ljubljanski lopov, ali pa nateg z nacionalnim interesom s strani Foruma ...prikaži več 21, ki nas je dejansko pripeljal tako daleč.Ja, tudi zgodovina ni pomembna (pa kaj potem, če so partizani pobili na tisoče Slovencev, več kot Nemcev, pa kaj potem, če naletimo na trupla kjerkoli zasadimo lopato) - glejmo naprej.Še en novinarski kreten, ki prispeva k slovenski blaznosti... eden glavnih krivcev za ekonomsko in politično katastrofo ste mediji, z butastimi, levičarskimi novinarji, ki se obregajo ob gotovinsko plačevanje položnic in gledajo stran ob milijonskih lopovščinah, ki poveličujejo komunizem in pišejo, da jih zgodovina ne zanima, ki jih moti, če se v državni firmi zaposli hčerka Janeza Janše a jih ne moti, če ljubljanski šerif zaposli hčerko Danila Türka in sina Branka Masleše.Zaradi

  • privat 13:49 11.september 2013.

    to David...samo bolj koražno!! Vse so nam vzeli ti stari prdci...in jaz jim nisem dal dovoljenja in zahteval bom povračilo stroškov vsega jeb...,ki sem ga doživel kot teror teh starih fašističnih prdcev nad menoj pred bruselskim sodiščem!! ma ko jih ...prikaži več jebe...boljša je vojna kot to njihovo sranje!!!

  • Gregor Saje 23:53 08.september 2013.

    Pozn' ti pride David... To, kar si se šele zdaj opogumil napisati, se dogaja že nekaj časa.