Šport
51 ogledov

Bohar: "Taktično smo odigrali odlično"

Bohar Maribor Viktoria Plzen Liga prvakov Ljudski vrt Gregor Katič
Nebeški skok nizkoraslega vezista Damjana Boharja v izdihljajih sinočnjega obračuna proti telavivskemu Maccabiju je Mariboru prinesel pomembno prednost pred povratnim obračunom tretjega predkroga Lige prvakov.

Kaj ste čutili v tistem trenutku, ko je šla žoga preko vratarja?
Niti ne vem, kakšni so bili občutki. Ne zavedaš se, kaj se dogaja okoli tebe, dokler ne vidiš navijačev, kako se veselijo in ko vsi pritečejo k tebi, šele takrat se zaveš, da je res padel zadetek.

Je šla po vašem mnenju že prva žoga čez črto?
Koliko sem jaz videl, žoga ni bila čez črto, ampak vseeno. Druga je bila, kar je pomembno.

Nogometaši Maccabija so vas kar trdno prijeli na začetku, nato pa ste jih utišali.
Trener nas je opozoril, kako bodo igrali in tako je tudi bilo. Mi smo se dobro postavili na igrišču, niso imeli dosti priložnosti, ki bi ogrozile naša vrata. Taktično smo odigrali odlično, celotna ekipa je garala, kar je bilo nagrajeno z zadetkom na koncu tekme.

Mislite, da bo to dovolj za napredovanje? Spomnimo se podobnega gola Etiena Velikonje, ko je bil ves Maribor prepričan v napredovanje.
To je šele prvi polčas. Zdaj je treba to pozabiti, se dobro odpočiti in pripraviti na drugi polčas. Dali bomo vse od sebe in upamo, da bo dovolj.

Bo težje igrati pred več ali manj praznimi tribunami in v visokih vročinah?
Za nas je vseeno, ali bodo tribune prazne ali polne. Glede vročine pa je tako, da bodo pogoji za obe ekipi enaki. Mi gremo že v nedeljo na Ciper, da se aklimatiziramo in dobro pripravimo na tekmo.

Kolikšne so po vašem mnenju možnosti za napredovanje v odstotkih?
O odstokih ne bi govoril, lahko pa zagotovim, da se bomo potrudili in upam, da bo na koncu uspelo.

Trener je rekel, da ga je gostujoči trener presenetil z novinci. So se njegova navodila tik pred začetkom tekme zato kaj spremenila?
Nobenih drugih navodil nismo dobili, saj je za nas vseeno, kdo igra. Enako moraš igrati proti vsem igralcem, ki ti stopijo nasproti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.