Šport > Košarka
281 ogledov

"Ne želim biti negativen, a na Luko prežijo tudi nevarnosti"

luka dončić real madrid pokal Profimedias
Pri Evroligi so Luki Dončiću posvetil laskav prispevek.

Luka Dončić bo konec meseca dopolnil 18 let, že zdaj pa sodi med najvidnejše igralce velikega madridskega Reala. Iz tekme v tekmo navdušuje številne ljubitelje košarke, pri Evroligi pa so ga celo uvrstili med kandidate za najkoristnejšega igralca tekmovanje. Brez večjih težav bi sicer moral osvojiti nagrado, ki pripada najperspektivnejšemu košarkarju Evrolige. Gre za nagrado, ki jo prejme najboljši mladi igralec, ki je mlajši od 22 let, kot prvi pa je Euroleague Rising Star nagrado v sezoni 2004/05 prejel Erazem Lorbek.

"Ko je pri 13 letih prišel sem, smo takoj opazili, da je drugačen. Da ima izjemen talent za igranje košarke. Pri 17 letih nastopa v Evroligi, že pred dvema letoma je igral za člansko ekipo," je o bodočemu slovenskemu reprezentantu dejal njegov trener Pablo Laso.

Nad Dončićem so navdušeni tudi soigralci. "Neverjetno. Še nikoli nisem videl tako mladega fanta, ki bi imel takšne atletske sposobnosti, znanje in vedenje na parketu pri teh letih," je tako dejal Trey Thompkins in kasneje še dodal: "Včasih ga kaj zafrkavamo, a v večini primerov, ko nam ima kaj za povedati na igrišču, ga poslušamo."

Pred njim je kar nekaj nevarnosti

"Res je izjemen. Vedel sem, da je dober igralec, a se mi ni zdelo, da je že pripravljen. Da je tako pripravljen na igranje v Evroligi. Velika zasluga gre trenerju Lasu, da ga je vzgajal in mu omogočil napredek, zdaj pa ga je le še izpustil na parket," pa je menila nekdanja legenda kluba Joe Arlauckas. Ta sicer opozarja: "Je pa dolga pot do 24 ali 25 let, ko si pri 17 letih že zvezda. Veliko je reči, ki gredo lahko narobe - 'zgorelost, dekleta, vse reči, ki pridejo s slavo, ljudje, ki ti želijo prodati stvari, te nagovoriti v razne investicije .. Ne želim biti negativen, a na to je treba biti pozoren, ko nekdo zacveti že pri tako rosnih letih. Je pa neverjeten talent. Želim si, da bom lahko nekoč rekel, da sem ga poznal pri njegovih 15-ih letih. Luka, srečno. Še naprej trdo delaj!"

"Ne, ne. Nikoli si nisem mislil, da bom pri 17-ih letih igral v prvi ekipi Reala. A zdaj sem tukaj in tega sem zelo vesel," pa je o svojem statusu povedal Dončić, ki še ne sme voliti, ali pa imeti vozniškega izpita. "Sem še v fazi pridobivanja izpita. Doslej me je mama vozila na treninge in naokoli."

"Mislim, da bom malce žalostna, ko bo dobil vozniški izpit," pa je dejala mama Mirjam Poterbin. Zaradi reči, ki jih je omenjal Arlauckas, jo sicer ni strah: "O tem smo se že pogovarjali. A Luka ima glavo na pravem mestu, z nogami pa stoji trdno na realnih tleh."

"Je zelo skromen in vsi se trudimo, da tak tudi ostane. Nebo sicer zanj niti ni prava meja. Lahko doseže karkoli," pa je dejal Thompkins. "Izjemno lahko ga je trenirati, vedno se želi učiti. Če bo takšen ostal še naprej, bo izjemen igralec. Zame je to že zdaj," pa je dejal Laso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.