Šport
15 ogledov

''Ne želim govoriti o zasebnem življenju''

lindsey vonn EPA
Ameriška smučarska kraljica Lindsey Vonn, ki je v nedeljo na družabnem omrežju objavila, da se razhaja s slovitim golfistom Tigerom Woodsom, je spet v središču pozornosti.

Lindsey Vonn so v Seulu tudi uradno imenovali za častno ambasadorko zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu leta 2018. "Res ne želim govoriti o svojem osebnem življenju. Mislim, da sem vse povedala že v svoji objavi na Facebooku," že na začetku novinarske konference v glavnem mestu Južne Koreje dejala Vonnova. Namesto o Woodsu je raje spregovorila o svojih načrtih v prihodnjih sezonah. Predvsem na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

"Moj cilj je, da bi na prihodnjih olimpijskih igrah spet osvojila zlato kolajno.'' Njena želja po novi kolajni na olimpijskih igrah, v Vancouvru leta 2010 je slavila v smuku, medtem ko je bila v superveleslalomu tretja, je toliko večja tudi zato, ker je morala Soči zaradi strganih vezi v desnem kolenu in okrevanja izpustiti.

"Vsi moji cilji so vezani na olimpijske igre v Pyeongchangu. Imam že zlato kolajno iz Vancouvra, radi bi ji dodala vsaj še eno. Na spletni strani sem si že ogledala progo v Pyeongchangu. Sodeč po njem, je zelo strma, z veliko skokov, kar mi je všeč. Veselim se že, da se z njo srečam na snežni podlagi."

Lindsey Vonn se je lani uspešno vrnila v svetovni pokal in sezono končala z malima kristalnima globusoma v smuku in superveleslalomu. Do zdaj se lahko pohvali s štirimi velikimi kristalnimi globusi ter sedmimi malimi v smuku, petimi v superveleslalomu in tremi v kombinaciji. S 67 zmagami v svetovnem pokalu je marca letos na večni lestvici prehitela Anemarie Moser-Pröll. Pred njo je s 86 le švedska legenda Ingemar Stenmark.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.