Slovenija
37 ogledov

Ne, zima še ni rekla zadnje

Pomlad, sneg, rože Shutterstock
Medtem ko se ob sončnem vremenu že prijetno ogreje, ko je nekje že moč nabrati spomladansko cvetje, vremenska napoved omenja tudi snežne padavine.

"Jutri bo delno jasno, predvsem v zahodni in severovzhodni Sloveniji občasno pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. Dnevne temperature bodo od 8 do 13 stopinj Celzija," se glasi napoved vremenoslovcev z Arsa za jutri.

Nadaljujejo, da bo v sredo in četrtek pretežno oblačno, predvsem v četrtek bo na Primorskem in Notranjskem občasno rosilo ali rahlo deževalo. V severovzhodni Sloveniji bo še delno jasno.

Napoved od 5 do 10 dni

V petek bodo naši kraji pod vplivom zahodnih do jugozahodnih vetrov, predvidoma v noči na soboto pa pričakujemo prehod hladne fronte. Od nedelje naprej bo nad našim območje visokega zračnega pritiska, ki bo v torek oslabelo. V višinah bodo pihali jugozahodni vetrovi. Od srede naprej bo spet možen vpliv front z Atlantika.

"V petek bo prevladovalo oblačno vreme, padavine se bodo okrepile in razširile na vso Slovenijo. Pihal bo jugozahodni veter. V noči na soboto se bo hladilo, meja sneženja se bo spuščala, lahko do nižin," pojasnjujejo na Arsu.

V soboto bodo padavine ponehale. Od nedelje do torka bo suho vreme, v sredo pa bo spet nekaj možnosti za padavine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3