Magazin
169 ogledov

Nedostopne zanimivejše

par zmenek Shutterstock
Ženska, ki deluje nedostopno, je moškim zanimivejša. Tudi v partnerskem odnosu moški želi žensko, za katero se mora truditi.

Nasvet ženskam iz srede prejšnjega stoletja, naj delujejo nedostopne in hladne, je kot kaže znova aktualen. Nove raziskave namreč kažejo, da igranje na noto "težko me je dobiti", deluje. Nedostopne ženske so zanimivejše.

Ženske nimajo časa, moški ne pokličejo

Raziskava, objavljena v European Journal of Personality kaže, da so tako moški kot ženske, ki so v času študija delovali manj dostopno, dobili boljšega partnerja.

Igro “težko me je dobiti” igrajo tako moški kot ženske, vendar z majhnimi razlikami. Ženske se trudijo biti zanimivejše tako, da za moškega, ki jih osvaja, v svojem urniku nikakor ne najdejo časa, moški pa delujejo tako, da so neprijazni, ne pokličejo in delujejo nezainteresirani. Raziskava je pokazala tudi, da večkrat taktizirajo ženske kot moški. Ženske imajo v igri “težko me je dobiti” tudi več koristi, saj tako dodobra preizkusijo osvajalca.

Igra pa se ne konča niti, ko se par dobiva že nekaj časa. Moškim je namreč še vedno všeč, če se morajo za svoje dekle potruditi, nekaj izziva pa v partnerstvu še vedno želijo tudi ženske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.