Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Nedrček lahko povzroča težave z želodcem

Modrčki Shutterstock
Napačno izbran nedrček lahko povzroča glavobole, zgago in celo sindrom razdražljivega črevesja.

Ženske, ki dalj časa nosijo nedrčke, ki niso prave velikosti, tarnajo tudi zaradi težav s križem, hrbtenico, izpuščaji in bolečinami v ramenih. Kako pomemben je nedrček prave velikosti, poudarja tudi fizioterapevt Sammy Margo, ki trdi, da so za težave mnogih njegovih pacientk velikokrat krivi napačno izbrani nedrčki.

Ti sicer ne povzročajo le zdravstvenih težav, ampak tudi estetske, saj lahko pride do prezgodnjega povešanja prsi, ki ga lahko popravi le lepotni kirurg.

Skrb vzbujajoča je tudi študija nekega proizvajalca ženskega spodnjega perila, ki razkriva, da kar 76 odstotkov žensk nosi nedrček napačne velikosti.

Izberite pravo velikost

Ker se postava vsake ženske razlikuje, se tudi modrčki razlikujejo glede na podprsni obseg (od 75 do 105) in glede na obseg prsi (košarice A, B, C, D pa tudi večje E in F). Ženske z večjimi prsmi, ki nosijo košarico C in imajo podprsni obseg 75, naj izberejo velikost modrčka 75 C. Pri pomerjanju modrčka bodite pozorni tudi na to, da vam je ta kot ulit – če vas modrček veže ali če se v njem ne počutite udobno, niste izbrali pravega. Ne pozabite pa tudi na naramnice – če so vaše prsi večje, izberite takšnega z debelejšimi naramnicami (lahko tudi s podloženimi), ki nudijo boljšo oporo, z možnostjo reguliranja pa boste modrček lažje prilagodili svoji postavi.

Še več napotkov, ki vam bodo zagotovo pomagali pri nakupovanju nedrčkov, najdete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.