Magazin > Film & Glasba & TV
317 ogledov

Neisha: "Dostikrat malo potrpim"

neisha
1/6
Daška Mohar
Neisha je predstavila spot za pesem Vrhovi, ki govori o dekletu, ki se spominja izletov z nesojenim ljubimcem. Vsa zasanjana tava po ulicah, brede po morju in upa, da jo bo prav on še kdaj odpeljal tja, 'kjer vrhovi se dotikajo neba'.

Spot je sestavljen iz dveh delov, ki se med seboj prepletata. V začetku nas slika popelje v Neishin novi studio, ki ima močan prizvok domačnosti, saj ga je uredila na podstrehi svojega stanovanja. Drugi del spota, ki so ga posneli v Trstu, pa naslika srce zgodbe, o kateri govori skladba. "Nismo želeli komplicirati. Spot prikazuje mene in moj bend take, kot smo na odru -  v klubski različici s country pridihom, kar tudi ustreza pesmi. To smo kombinirali z 'beauty' kadri, posnetimi v Trstu, da ponazorijo razpoloženje dekleta iz zgodbe," je Neisha o ideji za spot povedala za Žurnal24.

Neisha je bila v drugem delu spota oblečena v lepa, a lahkotna oblačila iz samih tančic, ki pa je niso ščitila pred hladno primorsko burjo. Snemanje je zato zaključila z vročo kopeljo in kozarcem terana. "Kraška burja mi je dala vse prej kakor krila. (smeh) Navajena sem, da med snemanji dostikrat malo potrpim in si rečem: 'Eh, saj se na kameri ne bo videlo'. Glede na to, da video ovekoveči pesem tudi vizualno, take stvari vzamem v zakup in igram vlogo profesionalne igralke za tisti dan ali dva. Na snemanjih poskusim svojo vlogo čimbolj doživeto odigrati. Namesto scenarija je bil tukaj v ospredju razpoloženjski tekst in to vibracijo je bilo treba prenesti v sliko. Mraz, lakota, žeja ... To mora takrat počakati."
 
Pesem v izvirniku nosi naslov 'Lay down south' in je Neishino avtorsko delo. "Slovenska različica besedila pa je avtorsko delo Jerneja Dirnbeka, sicer ustanovnega člana zasedbe Mi2. Zgodba je ena od biserov, ki se bodo nanizali v glasbeno ogrlico, v tako lepo zgovorno, zaključeno celoto in v obliki albuma ugledale luč sveta februarja prihodnje leto. Teksti bodo zelo 'zgovorni', produkcijsko lahko pa napovem povratek k 'dobri stari' Neishi, kjer je v ospredju zgodba in vokalna interpretacija v spremljavi premišljenih aranžmajov in akustičnega glasbenega minimalizma. Komaj čakam, da ploščo pripravim tudi za izvedbo v živo."

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 08:55 09.november 2016.

    A je tudi Nežka Bohova podlegla botoxu? Upam, da ne, ker ji naravne lepote ne primanjkuje.Sicer pa luštna pesmica, v njenem slogu...... Mogoče malce dolgočasen video