Slovenija
155 ogledov

Nekateri gostje iz sobe poberejo vse, kar ni pritrjeno, celo tuš ročke

Hotel Profimedias
Iz sob slovenskih hotelov najpogosteje izginjajo brisače in kopalni plašči. "Dogaja se, da gostje pijačo iz sobnega hladilnika spijejo, v steklenice pa natočijo vodo. Nekateri pa s seboj odnesejo vse kar ni pritrjeno," nam je povedala uslužbenka enega od hotelov.

"Odtujitve hotelskega perila se v hotelih dogajajo. Večkrat se zgodi, da gostje nenamenoma med svoje stvari spakirajo tudi hotelske predmete. So pa kraje tudi zavestne," pravijo v Termah Olimia.

Na vprašanje kaj iz hotelskih sob najpogosteje izgineva, odgovarjajo: "Največkrat brisače, hotelske torbe za brisače, kopalni plašči. Včasih pa izgine tudi kakšna tuš ročka."

Sobarice takoj preverijo inventar, če kaj manjka, gostu zaračunajo

sobarida | Avtor: Profimedias Profimedias
"Sobarice imajo dlančnike. Ko opazijo, da je gost zapustil sobo, hitro vstopijo, preverijo stanje in vse kar manjka evidentirajo kot nakup hotelskega artikla. Tudi to se dogaja, da pijačo iz sobnega hladilnika spijejo, v steklenice pa natočijo vodo. Na recepciji se manjkajoči inventar pojavi kot del računa. Večina osramočeno plača, nekateri pa predmete vrnejo, češ, da so mislili, da jih lahko vzamejo," nam je povedala zaposlena v enih od term na Štajerskem, ki pa ne želi biti imenovana.

Dodala je še: "Nekateri tuji turisti načrtno hodijo po novih hotelih, iz sob oziroma hotelske restavracije pa odnesejo praktično vse kar lahko (brisače, kopalne plašče, pribor, manjše pladnje, …"

Hotel | Avtor: Profimedias Profimedias
"Krajo je težko dokazati"

V Savinih hotelih so bolj diplomatski. Povedali so nam le, da beležijo zelo malo primerov kraj opreme: "V največ primerih gre za brisače in kopalne plašče. Običajno to ugotovimo po odhodu, ko pospravljamo sobo. Evidenco vodimo, tovrstnih manjših primerov pa ne prijavljamo pristojnim organom, saj je krajo težko dokazati."

Na naša vprašanja o krajah niso želeli odgovoriti v Termah Čatež, na molk smo naleteli tudi v ljubljanskem Hotelu Union, kljub obljubam, smo več tednov zaman čakali na odgovore iz obalnih hotelov Lifeclass. 

Najpogosteje kradejo Argentinci

Spletna stran Hotels.com v svetovni raziskavi sicer ugotavlja, da iz hotelskih sob najpogosteje kradejo Argentinci – skoraj tri četrtine anketiranih je priznalo, da so na počitnicah iz hotela že kaj odtujili.

Hotel | Avtor: Profimedias Profimedias
Kot kaže si all inclusive* počitnice narobe razlagajo tudi Singapurci – da so predmete iz hotelske sobe pospravili v kovček, jih je priznalo več kot sedem desetin. Na tretjem mestu so Španci, sledijo Nemci.

Če odštejemo toaleto, gostje v svoje kovčke največkrat pospravijo pisarniški material, copate, brisače, ugotavljajo pri Hotels.com. 

Najbolj zaupanja vredni so turisti iz Kolumbije, Danske, Norveške, Hong Konga in Južne Koreje, so še ugotovili v raziskavi.

david.jug@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • s.i.k. 15:05 11.julij 2015.

    . a , a tuš ročka pol ni Pritrjena? / ...

  • kapibara 14:29 10.julij 2015.

    .. pisarniški maTERIAL.. COPATE.. PA SAJ TO JE POTROŠNI MATERIAL- SVINČNIK PORABIŠ, ZA KAJ V KUVERTO DAT.. CUPATE PA NA BOSO NOGO OBUVAŠ, A JIH ONI DEZINFICIRAJOA AL KAJ.. ŠE SLABŠ.. !!

  • kapibara 14:27 10.julij 2015.

    vsak sam se tudi odloči , a bo al pa ne kaj vzel.. hotelirji pa to namenoma "tržijo- lupijo.. pa naj skromneje opremljajo..s kitajsko robo..