Slovenija
88 ogledov

“Nekaterim le 60 evrov plače”

Klementina Ihanec, Leo Ivanjko mediaspeed
Vinag. Plače zamujajo, regresa ni, prispevki niso plačani v celoti. Delavci so zaskrbljeni.

“Nismo prejeli še niti cele avgustovske plače. Ni regresa in zamujajo s plačilom prispevkov. Bojimo se najhujšega,” nas je poklicala ena izmed zaposlenih v podjetju Vinag, ki je sicer znano po pridelavi vrhunskih vin in mogočni kleti v središču Maribora. “Nekateri so od avgustovske plače dobili samo 60 ali 80 evrov,” je povedal Gregor Cerar, sekretar Območne organizacije ZSSS Podravje in Koroška.

Blokirani od 11. septembra

Podjetje, katerega večinski lastnik je znani mariborski poslovnež Leo Ivanjko, ima od 11. septembra blokirane račune. Lani so pridelali dober milijon evrov izgube. “Sindikat je že pozval upravo, naj pove, kdaj bodo zaposleni dobili plačo. Zaradi neplačanih prispevkov pa smo jih prijavili na inšpektorat,” je za Žurnal pojasnil sindikalist Cerar in dodal, da bodo, če ne bo izplačila, začeli razmišljati o stavki.

Odpuščanje na vidiku?

Klementina Ihanec, direktorica Vinaga, je pojasnila, da imajo račune blokirane zaradi izvršbe. Na vprašanje, kdaj bo v celoti izplačana avgustovska plača, pa je odgovorila: “Ta je bila v celoti izplačana delavcem v proizvodnji, zaposleni z individualnimi pogodbami in tisti v prodaji so prejeli delno izplačilo plače, uprava plač ni prejela in jih bo izplačala po poplačilu pogodbenih delavcev.”

Trenutno naj bi bilo po podatkih sindikata v omenjenem podjetju zaposlenih okoli 65 ljudi. Ko smo upravo vprašali, ali imajo v tej situaciji namen odpuščati, pa nam konkretno niso odgovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.