Svet
49 ogledov

Nekdanja žena napadalca iz Pariza: "On ni bil vernik, bil je narkoman"

Policijska akcija v Parizu EPA
Nekdanja žena Ibrahima Abdeslama, napadalca, ki se je v petek 13. v Parizu razstrelil pred lokalom Camptoir Voltaire Cafe in ranil tri ljudi: "Moj nekdanji mož je bil brezposelni brezdelnež, ki je kadil hašiš dan za dnem in nikoli ni bil v mošeji."

Naima je z 31-letnim Ibrahimom Abdeslamom živela dve leti, od leta 2006 do 2008. Inženier elektrotehnike pa je, kot navaja, v tem času delal samo en dan.

"Njegovi najljubši aktivnosti sta bili kajenje trave in spanje. Pogosto je prespal cel dan. Število jointov, ki jih je pokadil, je alarmantno," pravi 36-letnica, ki so jo intervjuvali v bruselskem predelu Molenbeek. Imela sta precej finančnih težav, saj sta živela le od pomoči za brezposelne, ki je znašala tisoč evrov. "Nisva bila na tekočem z dogajanjem, saj nisva gledala televizije. Za televizijo nisva imela denarja," razlaga nekdanja žena.  

Nikoli molil, nikoli v mošeji

Kot pravi Naima, nekdanji mož v času, ko sta bila skupaj, nikoli ni molil in nikoli ni šel v mošejo. Delno je spoštoval ramadan, ker je to od njega zahtevala družina. 

Naima moža sicer opisuje kot dobrega človeka, ki nikoli ni bil nasilen ne do nje ne do drugih in je imel dober karakter. Poročila sta se zgolj civilno, na poroki pa ni bilo niti staršev niti bratov. "Kot družina niso bili najbolj povezani," razlaga Naina. 

Doma zanetil požar

Ibrahim pa je bil policiji znan že iz mladih let, ko so ga dvakrat zaprli zaradi kraje ter tudi zato, ker je doma podtaknil ogenj. V težave je zašel tudi, ko je končno našel službo - najel je lokal Les Beguines v središčlu Molenbeeka, kjer je živel, vendar ga je, ko je policija začela sumiti, da tam preprodaja drogo, moral zapreti. 

tiralica | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Naima stikov z nekdanjim možem ni več imela, zato je za njegovo vpletenost v napade izvedela preko televizije. "Nimam pojasnila. Šokirana sem. Možno, da je bil pod vplivom hašiša. Drugih drog. ko je bil z mano, ni jemal, " je povedala. 

Ibrahin je en od treh bratov, ki so sodelovali v pariških napadih. Vsi trije prihajajo iz Bruslja, drugega brata Bilal Hadfija so že aretirali, tretji, 26-letni Salah Abdeslam pa je na begu in je za njim razpisana mednarodna tiralica.  

brat napadalca | Avtor: EPA EPA
"Ne vem, če se bo glede na okoliščine upal predati," pa je novinarjem povedal še en od bratov, ki prav tako živi v Bruslju, Mohammed Abdelslam, Policisti so ga izpustili, saj je imel za čas petkovega napada alibi. "Nisem v nobeni povezavi z brati, ne vem zakaj, ne vem kako se je to zgodilo. Smo dobra družina, ki ni imela težav z zakonom," je povedal Mohamed. Po navedbah družine naj bi sicer tako Salah kot Ibrahim nekaj časda preživela v Siriji, belgijske oblasti pa so ju imele na seznamu skrajnežev. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Boris Odreitz 21:09 19.november 2015.

    ja kako če pa je baje treba travo legalizirat ker ima tako dobre učinke ;-)

  • prider 17:50 19.november 2015.

    "Smo dobra družina, ki ni imela težav z zakonom," je povedal Mohamed.Pa ti si opran."Njegovi najljubši aktivnosti sta bili kajenje trave in spanje. Pogosto je prespal cel dan. Število jointov, ki jih je pokadil, je alarmantno," pravi 36-letnica. ...prikaži več Živela ste le od pomoči za brezposelne, ki je znašala tisoč evrov."Brezdelneži. Ko bi vsaj molil k Alahu, NE-on je raje spal. haha

  • To Maš 13:56 19.november 2015.

    Uf, pa sem mislil da je na 24ur nizek inteligenčni kvocijent. Ampak vidim, da se da spustiti še precej niže. Ste mi pravkar dokazali. Vsak od vas ma vsaj enega sosweda, ki je hašišar, pa mu nikoli ne bi rekli ...prikaži več narkoman. P.S. Čisto malo osnovne izobrazbe in razgledanosti, pa bi vam bilo jasno da se hašišar ne bi šel razstreljevat in streljat po Parizu. Prvič je čisto prelen za kaj takega in drugo, v življenju nisem videl ali srečal človeka ki kadi marihuano, da bi se želel bojevat, pretepat, streljat. Vse drugo, kot to. Preden veleumite, pokadite enega, da si ne boste sramte delali s komentarji tukaj gor.