Šport
16 ogledov

Nekdanji član Uniteda utišal teater sanj

Danny Welbeck EPA
Manchester United je na zadnji tekmi četrtfinala FA pokala gostil londonski Arsenal. Topničarji ostajajo v igri za ubranitev naslova, saj so domačo ekipo premagali z 2:1.

V dvoboju najboljših klubov v zgodovini FA pokala, tako Arsenal kot Manchester United sta v finalu najstarejšega nogometnega tekmovanja nastopila 18-krat in pri tem osvojila 11 naslovov, so bili tokrat uspešnejši Londončani. Ti so si tako zagotovili polfinalni obračun na Wembleyju, kjer so lani tudi osvojili to lovoriko.

Nacho Monreal | Avtor: EPA EPA
Gostje so tudi bolje odprli tekmo na Old Traffordu, v tako imenovanem teatru sanj je že v 3. minuti zapretil Alexis Sanchez, nato pa se je na obeh straneh zelenice zvrstilo nekaj polpriložnosti. Izbranci Arsena Wengerja so povedli v 25. minuti. Mesut Özil je podal na desno stran igrišča, kjer je žogo sprejel Alex Oxlade-Chamberlain, stekel proti vrhu kazenskega prostora, se ob tem izognil naletom treh domačih nogometašev in na levi strani našel od vseh pozabljenega Nacha Monreala. Ta je v dvoboju z rojakom Davidom de Geo nato zadel v bližnji kot Unitedovih vrat.

A vodstvo topničarjev je zdržalo le štiri minute. Ángel Di María je v peterec gostov poslal izjemno natančno podajo, žoga je za las preletela Laurenta Koscielnyja in idealno padla na glavo vtekajočega Wayna Rooneyja, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti za 1:1. 

Za Arsenal je nato z glavo nevarno streljal nekdanji Unitedov nogometaš Danny Welbeck, ob koncu polčasa pa je po desni strani pobegnil Di Maria, a s precej težkega kota nastreljal gostujočega čuvaja mreže Wojciecha Szczęsnyja.

Drugih 45 minut so nekoliko bolje odprli rdeči vragi, ki pa so kmalu začenjali izgubljati dvoboj na sredini igrišča. Odločitev je nato padla v 61. minuti. Najprej je Di Maria izven kazenskega prostora sprožil mimo leve vratnice Szczęsnyjevega gola, na drugi strani pa si je veliko napako prvoščil Antonio Valencia. Ta je vračal žogo svojemu vratarju, a je de Geo prehitel Welbeck, ga preigral in nato le še zatresel prazna vrata.

Domači so bili najbližje izenačenju po podaji iz kota, ko se je pred golom Arsenala sam znašel Chris Smalling, a se ob hitri žogi ni najbolje znašel in zaključil preko gola. V 74. minuti so bili topničarji zelo blizu vodstva s 3:1, a je po lepi akciji gostov de Gea neverjetno zaustavil strel Santija Cazorle. Ta je na desetih metrih streljal iz voleja, njegov rojak pa mu je preprečil zadetek z izjemno parado.

Kmalu zatem pa je sicer svojo zelo solidno predstavo izničil Di Maria. Ta je teatralno padel ob robu Arsenalovega kazenskega prostora, sodnik Michael Oliver pa mu je najprej za to potezo pokazal rumen karton, ko pa ga je Argentinec s hrbta potegnil za majico pa še rdečega. Kasneje ga je s padcem v kazenskem prostoru želel prelesičiti še Adnan Januzaj, ki je že stekel mimo Monreala, nato pa padel po nekaj dodatnih korakih. Tudi Belgijec je videl rumeno.

Arsenal se je kljub igralcu več branil, United pa z visokimi podajami na Marouaneja Fellainija ni prišel do izenačenja. V sodnikovem podaljšku se je znova z refleksno obrambo izkazal de Gea, ki je s konicami prstov preprečil zadetek še Sanchezu. Arsenal je na Old Traffordu zmagal prvič po letu 2006.

Takoj po tekmi je bil opravljen žreb polfinala. Arsenal se bo na Wembleyju pomeril z boljšim iz ponovljenega dvoboja med Readingom in Bradfordom, prva tekma se je končala brez zadetkov, Aston Villa pa čaka na boljšega iz obračuna med Blackburnom in Liverpoolom. Tudi slednja na prvi tekmi na stadionu Anfield nista zadela v polno.

FA pokal, četrtfinale, izidi: 

Manchester United : Arsenal  1:2 (1:1)
Rooney 29.; Monreal 25., Welbeck 61.

Bradford : Reading  0:0 

Aston Villa : West Bromwich Albion 2:0 (0:0) 
Delph 51., Sinclair 85. 

LIiverpool : Blackburn 0:0 

Polfinale:
Arsenal - Bradford/Reading
Aston Villa - Blackburn/Liverpool

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.