Šport > Košarka
83 ogledov

Nekdanji MVP v novem klubu

Goran Dragić, Derrick Rose Adidas
Nekdanji najkoristnejši igralec lige Derrick Rose ima novega delodajalca.

New York Knicks so v menjavi s Chicago Bulls dobili Derricka Rosa, v drugo smer pa so se morali podati center Robin Lopez in branilca Jose Calderon ter Jerian Grant. New York bo okrepil še Justin Holiday, dobili pa so tudi pravico za izbor v drugem krogu nabora 2017.

Rose, ki je v minuli sezoni odigral 66 tekem, največ v zadnjih petih letih, je v povpečju dosegal 16,4 točke na tekmo. "To je razburljiv dan za New York in naše navijače. Derricj je eden najboljših organizatorjev igre v NBA, izkušnje je dobival že tudi v končnici. Z njim dobiva naš seznam igralcev popolnoma novo dinamiko, naša zunanja linija je takoj na višji ravni," je po obelodanitvi prestopa dejal trener Kratkohlačnikov Jeff Hornacek.

Biki so v minuli sezoni razočarali, saj se niso uvrstili v končnico, zdaj pa so se odločili za spremembe. Odrekli so se igralcu, ki so ga leta 2008 izbrali kot prvega na naboru. Rose je že v sezoni 2010/11 Chicago popeljal na vrh Vzhodne konference, sam pa si je prislužil naziv najkoristnejšega igralca sezone. A sledile so težave. Naslednje leto si je v končnici prvič huje poškodoval koleno, tudi kasneje pa je imel hude zdravstvene težave. Zaradi njih ni več tako eksploziven in hiter na parketu.

Rose je zaradi kolena izpustil celotno sezono 2012/13, v naslednji je odigral le deset tekem, v sezoni 2014/15 pa je nastopil le na dobri polovici dvobojev. Pri New Yorku računajo, da bo imel zdaj več sreče z zdravjem, z njim pa želijo izboljšati dosežek iz minule sezone, ko so zbrali 30 zmag in 52 porazov. Hornacek, ki je v Phoenixu uspešno vodil tudi Gorana Dragića, bo gojil hitro igro, tu pa bi mu Rose znal priti še kako prav..

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.