Šport > Košarka
58 ogledov

Nekdanji trener Krke prevzel Maccabi

Neven Spahija Žurnal24 main
Hrvaški košarkarski trener Neven Spahija, ki je med letoma 2001 in 2003 vodil tudi košarkarje Krke, je novi trener izraelske ekipe Maccabi Tel Aviv, so danes potrdili v tem izraelskem klubu.

V zadnjih treh sezonah je bil 55-letni Spahija, ki je s šestkratnim evropskim klubskim prvakom podpisal triletno pogodbo, pomočnik trenerja v ameriški profesionalni ekipi Atlanta Hawks.

Spahija, ki je ob Krki v Sloveniji deloval tudi pri Olimpiji, kjer je bil v sezoni 1999/2000 pomočnik Zmaga Sagadina, je Maccabi že vodil v sezoni 2006/07.

Glavna naloga Spahije je, da bo Maccabi popeljal do še 52. naslova izraelskega državnega prvaka, na katerega ta izraelski klub čaka od leta 2014.

Spahija je bil trener tudi na Hrvaškem (Cibona), v Italiji (Roseto), Španiji (Tau Ceramica, Valencia), Litvi (Lietuvos rytas), Rusiji (Saratov) in Turčiji (Fenerbahče). Med letoma 2001 in 2005 je bil selektor hrvaške reprezentance, od leta 2014 pa je bil pomočnik trenerja pri Atlanta Hawks.

Leta 2010 je bil priča v postopku v zvezi z dogajanji v vojaškem zaporu v Kulinah v Šibeniku leta 1992, kjer so med hrvaško domovinsko vojno domnevno mučili zapornike srbske narodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.