Slovenija
84 ogledov

Nekdo je psa privezal sredi gozda in odšel

Zapuščen pes Zavetišče Turk
Namesto da bi ga peljal v zavetišče ali oddal, je nekdo psa privezal k drevesu sredi gozda in ga pustil tam. Če ga ne bi našli, bi shiral do smrti.

"Pes je bil privezan sredi gozda, kar dolgo smo ga iskali. Da je tam, nas je obvestila sprehajalka, ki je bila tam prvič in ni znala točno povedati, kje je," so nam povedali v zavetišču Turk, kjer so psa rešili pred hiranjem in poginom. 

Gotovo se ni sam zapletel

"Pes je v dobrem stanju, ni še bil dolgo tam, največ od včeraj. Najbrž ga je lastnik privezal, da bi ostal tam in mu ne bi sledil. Gotovo pa se ni sam zapletel, ampak je bil privezan," so še dodali v zavetišču. 

Storilec tvega visoko kazen

Zakon o zaščiti živali mučenje definira kot naklepno storjeno ravnanje ali opustitev ravnanja, ki živali povzroči hujšo poškodbo, dalj časa trajajoče oziroma ponavljajoče se trpljenje ali pa škodi njenemu zdravju. Mučenje živali je tudi nepotrebna ali neprimerna usmrtitev živali. 

Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. Kdor pa z dejanjem muči več živali, ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se kaznuje z zaporom do dveh let.

Pred dnevi smo poročali še o enem primeru mučenja živali. Pri Lenartu so naleteli na psa, ki je imel okoli vratu moćno zategnjeno vrv, da ni mogel več normalno dihati. 

Komentarjev 2
  • jaki 16:58 25.januar 2015.

    Verjetno lahko kdo od sosedov prepozna kužka in ime lastnika objavi na portalih. Potem pa paštašuta!

  • Ferluci 16:52 25.januar 2015.

    Upam, da ta kuža ni bil namenjen za ciganski golaž. Dobro, da se je tako končalo.