Šport
54 ogledov

Nekoč skupna igra, danes rivalstvo

nico rosberg lewis hamilton Reuters
Dirka v Abu Dabiju bo po besedah Lewisa Hamiltona najpomembnejši dan v njegovem življenju, njegov tekmec za naslov svetovnega prvaka Nico Rosberg pa je menil, da Britanec čuti večji pritisk pred dirko.

"Lewis lahko izgubi vse, jaz pa lahko le pridobim," je o manjšem pritisku nanj po zmagi v kvalifikacijah razmišljal Nico Rosberg. Nemec pred zadnjo dirko sezone za Britancem zaostaja za 17 točk, zaradi novega pravila o dvojnih točkah pa Hamiltonu tokrat za naslov prvaka ne bo zadoščalo šesto mesto, ampak mora biti vsaj drugi, če bo slavil Rosberg.

Hamilton je dejal, da ga Rosbergova razmišljanja ne zanimajo. "Povsem sem osredotočen na to, da odvozim dirko po svojih najboljših zmožnostih. Na takšen način, kot vozim že nekaj časa. Seveda sem si želel osvojiti najboljši startni položaj, a to še ne pomeni, da ne morem zmagati. Tega dneva se ne da izmeriti. To je največji dan v mojem življenju," je dejal Hamilton.

Britancu v prid govori dejstvo, da Mercedes v tej sezoni ni imel prave konkurence, ko sta dirkalnika delovala normalno, tudi v Abu Dabiju pa mu lahko načrte ob startu resneje pokvarita le dirkača Williamsa. "Poskušal bom ustvariti čim več pritiska nanj. Morda bo storil podobno napako kot v Braziliji," je taktiko pojasnil Rosberg.

Hamilton je v kvalifikacijah sicer storil napaki v zadnjih dveh poizkusih in zato za Rosbergom zaostal za 386 tisočink, a je Britanec izpostavil napako Nemca v drugem delu kvalifikacij, zaradi nje pa je moral Rosberg odvoziti krog več na pnevmatikah za dirko. "Upam, da se bo to poznalo. Na vse načine poskuša najti način do uspeha. Bil je dober v tretjem delu kvalifikacij, jaz bom to poskušal nadoknaditi v dirki. Moj cilj je zmaga. Kot vedno."

Zaradi ogorčenega boja je bilo sicer v tej sezoni na veliki preizkušnji predvsem prijateljstvo med Hamiltonom in Rosbergom, ki sta bila že pri 14 letih sotekmovalca v gokart ekipi. "Nemogoče je kontrolirati dva petnajstletnika. Vsako jutro sem dobil klic iz hotelske recepcije zaradi njunih norčij in rivalstva. Enkrat sta skozi okno zmetala vse blazine, vzmetnice, prav vse. Takrat je šlo za dolg pogovor s hotelsko recepcijo," se je muh svojih nekdanjih varovancev v gokartu spomnil Dino Chiesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.