Svet
13 ogledov

Nelson Mandela ostaja v bolnišnici

Nelson Mandela Žurnal24 main
Južnoafriško predsedstvo je danes zanikalo poročanje nekaterih medijev, da je nekdanji predsednik države Nelson Mandela zapustil bolnišnico.

Britanska BBC in Sky News sta danes poročala, da je Nelson Mandela zapustil bolnišnico v Pretorii in se vrnil domov v Johannesburg. Južnoafriško predsedstvo, ki sporoča uradne podatke v zvezi z zdravjem Nobelovega nagrajenca za mir, je informacije označilo za "nepravilne".

"Madiba je še vedno v bolnišnici v Pretorii in ostaja v kritičnem, a stabilnem stanju," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP južnoafriško predsedstvo zapisalo v sporočilu. Kot so dodali, se stanje Mandele občasno poslabša, a se odziva na zdravljenje.

95-letni Mandela se v zasebni bolnišnici v Pretorii zdravi od 8. junija. Potem ko so ga morali celo priključiti na aparate, ki so ga ohranjali pri življenju, so kasneje njegovo stanje opisovali kot resno, a vse boljše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.