Šport
72 ogledov

Nemcu nadel nacistični vzdevek

ibrahimović EPA
Po slovesu od domačih navijačev francoskega prvaka na dan prihajajo nove podrobnosti o zlobnem jeziku Zlatana Ibrahimovića.

Švedski napadalecje v soboto odigral svojo zadnjo domačo tekmo za Paris Saint-Germain, jutri pa ga čaka poslednje dejanje v majici francoskega prvaka, ki se bo za pokalno lovoriko pomeril z Marseillom.

ibrahimović kevin trapp | Avtor: Profimedias Profimedias
Ibrahimović se je v štirih letih, kolikor jih je preživel v Parizu, zapisal med legende kluba, pozornosti pa ni vzbujal le z dobrimi predstavami na zelenici, temveč tudi z zabavnimi in manj zabavnimi izjavami na račun mesta, navijačev, soigralcev in drugih perečih tem v nogometnem svetu.

Ekscentrični in - kot ga obtožujejo številni nogometni poznavalci - nemalokrat naduti nogometaš je bil neprizanesljiv tudi do svojega soigralca Kevina Trappa, ki je bil s strani Ibrahimovića deležen šal na račun domnevne pripadnosti nacistični ideologiji.

Nemški vtatar se je v lani v poletnem prestopnem roku pridružil francoskemu prvaku, kjer mu je Ibrahimović nadel vzdevek ''Adolf'', s katerim je simboliziral Nemčevo povezavo z nacističnim voditeljem Adolfom Hitlerjem. Ibra naj bi želel tako potolažiti nekdanjega prvega čuvaja mreže Salvatoreja Siriguja, ki je po prestopu Trappa obsedel na klopi.

Zgodbo v novi biografiji razkrivata novinarja Damien Degorre in Arnaud Hermant. ''Trapp je Nemec in po njegovem prihodu v PSG mu je Ibra nadel vzdevek Adolf. Ko Zlatan oceni, da se je spomnil dobre šale in začne s komičnim ponavljanjem, ga nihče ne more ustaviti. Novega vratarja so vsevprek klicali Adolf. Zvezdnik PSG-ja je, vešč improvizacije, Nemcu namenil še pesem. Ni nujno, da je šlo za zlobno dejanje, temveč prej za neizobraženost ali željo, da bi ugodil Salvatoreju, ki je posledično pristal na klopi,'' sta v knjigi Ibra Granderu Nature zapisala novinarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.