Magazin > Film & Glasba & TV
729 ogledov

Nemci slovenski radio obtožili kopiranja

POP TV, Jonas Žnidaršič POP-TV-2
Radio BOB koncept in logo prekopiral, pravijo Nemci. Odgovorni na našem radiu obtožbe zavračajo.

bob | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Radiowoche. de piše, da se je oktobra slovenski Radio Europa 05 preimenoval v Radio BOB in opozoril, da v Nemčiji obstaja radijska postaja z istim imenom in zelo podobnim logotipom. To pa po besedah portala še ni vse. "Obe postaji vrtita rock glasbo,“ so še poudarili in dodali, da si bo družba Regiocast, čigar radio je Radio BOB, "očitno kopijo dobro ogledala“ in presodila, ali bo proti slovenski radijski postaji, ki jo upravlja Infonet in na kateri za program skrbi tudi Jonas Žnidaršič, ukrepala.

Na Regiocast smo naslovili nekaj vprašanj, a z njihove strani še nismo dobili odgovorov, so se pa na obtožbe odzvali naši radijci. "Logotip je izdelal zunanji sodelavec. Ko smo ugotovili, da je zelo podoben logotipu nemškega Radia BOB, smo jim pisali in jih o tem tudi obvestili. Prosili smo jih, naj nam sporočijo, ali jih zadeva moti, vendar odgovora do danes še nismo dobili. Glede koncepta pa nemškega Radia BOB nismo kopirali. Koncepta sta namreč precej različna. Že ob obisku spletne strani se vidi, da nemški Radio BOB temelji na vodenem programu (podobno kot npr. v Sloveniji Radio 1). Nemški Radio BOB ima jutranji program s tremi voditelji in obsežen informativni program z dopisniki. Njihov slogan je »Radio BOB Rock & Pop«, medtem ko je slogan slovenskega Radia BOB »100% rock z Jonasom«. Zato gre v primeru slovenskega Radia BOB za povsem drugačen koncept,“ so za naš medij razložili in dodali, da jim je ime za radio predlagal avstralski svetovalec. "Ta pa je idejo za ime dobil po ameriški postaji Radio BOB iz Teksasa, ki se je imenoval »Oldies 103« in se potem leta 2004 preimenoval v Radio BOB. Predvidevamo, da se je tudi nemški Radio BOB zgledoval po kateri od številnih postaj s točno takim imenom, ki so že pred tem oddajale podobni format.“

Komentarjev 3
  • jakec1575 11:00 19.januar 2017.

    To so te zunanji sodelavci k en večer pred oddajo projekta nekaj spacajo skupaj. telekom so isto tko natehnili s tistimi kapljicami. copy paste neke novozelandskega dizajna.

  • matermila 08:49 19.januar 2017.

    A si je res tako težko izmisliti nekaj povsem novega izvirnega?Pa še avstralskega svetovalca so najeli.A je to mogoče povezano s kakim pranjem?Denarja, mislim.

  • Harrison 07:33 19.januar 2017.

    No kopija je več kot očitna! Ne se delat francoza. Izvirnost vam res ni vrlina!