Svet
11 ogledov

Nemci raje v Bolgarijo kot na Hrvaško

Jadran Reuters
Hrvaške ni med desetimi državami, kjer najraje počitnikujejo Nemci. Raje kot na Hrvaškem Nemci dopustujejo v Tuniziji in Bolgariji.

Najljubše turistične destinacije Nemcev so Španija, Turčija, Grčija, Italija, ZDA, Tajska, Indomezija, Tunizija in Bolgarija, je objavil Bild. 

Da Hrvaška, ki je bila nekoč ena najljubših nemških počitniških destinacij, ugotavlja Slobodna Dalmacija. Da je na Hrvaškem Nemcev vse manj, je statistika sicer pokazala že pred sezono. Z vprašanjem, zakaj, se bodo morali turistični delavci resno pozabavati, v Slobodni Dalmaciji pa menijo, da hrvaški turizem ne uspe v korak s svetovnimi trendi in da je ponudba premalo kakovostna glede vsebine in cen, ki gredo pogosto v nebo. 

Druge države, naše neposredne konkurentke, ponujajo kakovostnejši in cenejši dopust za Nemce, novejše hotele, boljšo infrastrukturo, ocenjujejo pri Slobodni Dalmaciji. 

Komentarjev 7
  • puys 09:55 20.avgust 2014.

    60€ za kamp!? Zakaj pa potem ne greš v apartma, ki stane od 40€ naprej in dopust preživiš kot človek, spiš v postelji pod klimo in ne poslušaš smrčanja iz sosednjega šotora? Da o nevihtah ne govorim ... :D

  • kapibara 09:31 20.avgust 2014.

    Tunis avijon+transfer-hotel all...+... do kampa pa sam, pa dež,pa...

  • mucek4 08:18 20.avgust 2014.

    Cene kampov se za 4 člansko družino gibljejo do 60€ an dan. Kar pa je - oprostite - 2x ali 3x toliko kakor v tuniziji hotel 4* all incluzive...