Šport
21 ogledov

Nemci so čakali 119 let

John Degenkolb EPA
Nemec Johh Degenkolb (Giant-Alpecin) je zmagovalec kolesarske dirke Pariz-Roubaix.

John Degenkolb, ki je letos dobil tudi dirko Milano-San Remo, je imel po 253,3 kilometra v zaključku na velodromu največ moči od sedmerice, ki je na dirkališče v Roubaixu prišla skupaj. Drugo mesto je zasedel Čeh Zdenek Štybar, tretje pa Belgijec Greg Van Avarmaet.

Serijski zmagovalec zadnjih dirk Norvežan Alexander Kristoff je bil tokrat deseti, še malo slabši je bil Britanec Bradley Wiggins, nekdanji zmagovalec Toura, ki se je s to dirko poslovil od cestnih tekmovanj.

Degenkolb je Nemcem priboril prvo zmago na tej dirki po 119 letih, Josef Fischer je dobil sploh prvo dirko Pariz - Roubaix, ki je bila na sporedu leta 1896, potem pa Nemčija ni več imela zmagovalca. Degenkolb je tudi prvi po Ircu Seanu Kellyju, ki je v istem letu dobil dirki Milano-San Remo in Pariz-Roubaix.

Degenkolb si je zmago prikolesaril s pogumnim samostojnim lovom na dva ubežnika, največjim favoritom sta pred zadnjim kilometri pobegnila Belgijca Van Avarmaet in Yves Lampaert, kasneje pa so se trojici pridružili še štirje kolesarji. Ob kopici padcev je imel precej smole tudi eden izmed favoritov, Petru Saganu je v ključnih trenutkih ponagajalo kolo, ki ga je moral zamenjati ravno v odločilnih kilometrih. Na čelu se je nekaj časa uspešno boril tudi član Astane Borut Božič

Ta je dosegel izjemno uvrstitev, ciljno črto je prečkal kot 14. Kristijan Koren (Cannondale) je bil z nekaj manj kot osmimi minutami zaostanka 72. Luka Pibernik (Lampre Merida) je odstopil.

Izidi:

1. John Degenkolb (Nem/Giant-Alpecin)                   5:49:51
2. Zdenek Stybar (Češ/Etixx - Quick-Step)
3. Greg Van Avermaet (Bel/BMC Racing Team)
4. Lars Boom (Niz/Astana)
5. Martin Elmiger (Švi/IAM Cycling)
6. Jens Keukeleire (Bel/Orica GreenEdge)
7. Yves Lampaert (Bel/Etixx - Quick-Step)                  + 0:07
8. Luke Rowe (VBr/Sky)                                               0:28
9. Jens Debusschere (Bel/Lotto Soudal)                         0:29
10. Alexander Kristoff (Nor/Katjuša)                               0:31
...
14. Borut Božič (Slo/Astana)                                     isti čas
72. Kristijan Koren (Cannondale)                                    7:50

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.