Šport
57 ogledov

"Nemci so pod pritiskom"

Argentinski nogometaši EPA
Sergio Agüero vlogo favoritov prepušča Nemcem, a poudarja, da bodo Argentinci naredili prav vse za zmago.

"Nemčija je bila ob Braziliji  vseskozi favorit za osvojitev svetovnega prvenstva. Tudi v finalu bodo favoriti. Morali bomo igrati našo igro. Celoten pritisk bo na njihovi strani," je pred finalnim dvobojem z elfom razmišljal Sergio Agüero.

"Seveda si želimo, da bi imeli žogo veliko časa v svoji posesti, a to bo težko. Nemčija ima izjemno reprezentanco, ki igra skupaj že vrsto let, nogometaši poteze soigralcev poznajo na pamet. Argentina seveda vedno igra na zmago, a v nekaterih delih tekme je treba biti previden. Vsi se zavedamo, kaj je glavni cilj. Naredili bomo prav vse, da do njega tudi pridemo. Smo v finalu, potebno bo igrati na katerikoli način, da pridemo do zmage," je obrambno strategijo gavčev med vrsticami napovedal napadalec Manchester Cityja in dodal: "Nemce zagotovo skrbi naša igra. Imamo kar nekaj nogometašev v napadu, ki jim lahko povzročijo težave."

Argentinci so nazadnje v finalu svetovnega prvenstva nastopili leta 1990, ko jih je z golom Andreasa Brehmeja iz enajstmetrovke premagala prav Nemčija. "Minilo je ogromno let, a zdaj je naša država, naša zastava spet vsem na očeh. Vračamo se v finale svetovnega prvenstva, to bo najpomembnejša tekma naših karier. Ti občutki te kar dvignejo. Tega ne morem razložiti, to je nepredstavljivo," se dvoboja z Nemci veseli Javier Mascherano.

"Na srečo je okleval, imeli smo srečo"

Član Barcelone se je spomnil tudi dogodka ob koncu rednega dela polfinalne tekme proti Nizozemski, ko je z odličnim posredovanjem zaustavil strel Arjena Robbna. "Z Wesleyjem Sneijderjem sta nas izigrala, a na srečo se je odločil za dodaten dotik žoge in ni sprožil takoj. To mi je omogočilo priložnost za blokado strela, dobil sem na voljo nekaj stotink več za posredovanje," je za Independent povedal Mascherano.

Arjen Robben, Javier Mascherano | Avtor: EPA EPA
"Vsi skupaj smo imeli srečo, da je Robben za trenutek okleval. Če želiš priti v finale, vselej potrebuješ nekaj sreče. Zame je bil to grozen trenutek. Razmišljal sem o tem, da mi bo spodrsnilo, da mi ga ne bo uspelo ujeti, da sem preprosto zamudil. Vendar sem le še prišel ob pravem času in preprečil zadetek. Vsakdo bi lahko storil enako, imel sem le srečo, da sem bil v pravem položaju. Bilo je tvegano, dvomil sem vase, če bi le malce zgrešil, bi to bila enajstmetrovka za Nizozemsko," je o ključnem trenutku tekme s tulipani še dejal Mascherano. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.