Šport
51 ogledov

Nemci so poškodovali pokal

Nemčija, slavje, SP 2014 EPA
Nekdo od nemških reprezentantov je nekoliko preveč slavil s pokalom, ki ga je za naslov svetovnih prvakov prejela Nemčija.

Predsednik nemške nogometne zveze Wolfgang Niersbach je priznal, da pokal, ki ga je elf prejel za naslov svetovnih prvakov, veličastnega slavja v Berlinu ni preživel popolnoma nepoškodovan. Poškodoval ga je eden izmed nemških reprezentantov. 

"Med proslavljanjem naslova je odletel delček pokala. A ne skrbite, saj imamo strokovnjake, ki poškodbo že odpravljajo. Zelo smo se potrudili, da bi raziskali, kdo je poškodoval pokal, a naše poizvedbe so se končale brez rezultata," je dejal predsednik DFB.

Pokal, ki ga je prejel elf je sicer le replika tistega, ki so ga nogometašo dvignili v zrak na Maracani po zmagi nad Argentino z 1:0. Vrednost originala je ocenjena na 10 milijonov evrov. Predhodnik sedanjega pokala, pokal Julesa Rimeta, je bil sicer večkrat tarča roparjev, leta 1983 pa so ga dokončno ukradli v Braziliji. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.