Šport
49 ogledov

Nemci, Švedi in Francozi pri štirih točkah

Uwe Gensheimer EPA
Na rokometnem svetovnem prvenstvu v Dohi so bile aktivne reprezentance v skupinah C in D. Nemčija je v derbiju skupine D s 27:26 premagala Rusijo, Poljska pa je prav tako tesno ugnala Argentino. Francozi so bili boljši od Egipta, Švedi pa od Češke.

V skupini D so nemški rokometaši prišli do druge zmage, a so se morali zanjo dodobra potruditi. V zadnjih treh minutah in pol sploh niso zadeli, Rusom pa je na koncu zmanjkal le en gol za točko. Argentina, ki je v prvem kolu remizirala z Dansko, je bila znova blizu presenečanja. Prvi polčas je dobila z 12:11, v drugem pa je Poljska stopila na plin in Južnoameričane prehitela, toda slavila le tesno zmago.

Danska, ena od favoritinj za odličje v Dohi, je svojo moč pokazala že v prve pol ure igre, saj je polčas proti Savdski Arabiji dobila z 20:6, kar osemkrat se je med strelce vpisal Henrik Toft Hansen (v drugem polčasu ni popravil statistike). V drugem polčasu so Danci prednost še povečali in se ustavili pri +20 (38:18).

Na vrhu Švedi in Francozi

Veliko delo je v prvem polčasu v skupini C opravila tudi Švedska. Ta je Češko premagala s 36:22, že po prvem polčasu pa je vodila za "udobnih" devet golov (19:10). Skandinavci so tako zasluženo vpisali drugo zmago, veliko zaslug ima Kim Andersson, ki je v nasprotnikov gol poslal deset žog.

Več dela so imeli Francozi. Ti so Egipčane ugnali z 28:24, afriški predstavnik pa je galskim petelinom predvsem v prvem polčasu povzročal precej preglavic. Še v 25. minuti so Francozi tako zaostajali z 10:11, tudi razlika 14:11 ob koncu prvega polčasa pa je pomenila, da še nimajo dveh točk v žepu. Francozi tekme predčasno niso odločili, Egipčani so se jim namreč dobro upirali, a za presenečenje niso imeli moči.

Islandija je brez težav odpravila Alžirijo, rezultat je bil 32:24, ter se na ta način odkupila za visok poraz v uvodnem krogu proti Švedski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.