Šport
36 ogledov

Nemci zanesljivo ugnali Hrvate

 Patrick Wiencek EPA
Na svetovnem rokometnem prvenstvu v Franciji so v petem krogu skupine C Nemci v Rouenu brez težav premagali Hrvaško z 28:21 (13:9) in prvi del tekmovanja končali brez poraza.

Nemški rokometaši so si pot do zmage proti Hrvatom tlakovali že v prvem polčasu, saj so si do 18. minute priigrali že pet golov prednosti (9:4). V drugem polčasu so se varovanci selektorja Željka Babića v 52. minuti Nemcem približali na dva gola zaostanka (20:22), vendar so nato do konca tekme dosegli le še gol, njihovi nasprotniki pa šest. S šestimi goli se je nemški reprezentanci izkazal Patrick Wiencek, enega manj je dosegel Kai Hafner, pri Hrvatih sta bila s petimi goli najbolj učinkovita Luka Stepančić in Manuel Štrlek.

Nemčija bo v osmini finala v nedeljo igrala proti Katarju. Danska si je v skupini D že zagotovila prvo mesto, Hrvati pa si bodo pot do četrtfinala skušali priigrati v dvoboju z Egiptom, ki je v odločilni tekmi za drugo mesto moral priznati premoč Švedom. V švedski izbrani vrsti je bil najbolj razpoložen Niclas Ekberg z osmimi goli, enega manj je za Egipt prispeval Eslam Eissa.

V prvi tekmi skupini C je Savdska Arabija z golom razlike, 26:25, premagala Čile in predtekmovanje v svoji skupini končala na petem mestu, v skupini D pa je do petega mesta prišla Argentina, ki je s 26:17 ugnala Bahrajn, ki je prvi del tekmovanja končal brez zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.