Avto
90 ogledov

Vročina povzročila razpoke v asfaltu in kilometrske zastoje

Oba pasova sta bila zaprta kar 90 minut. Žurnal24 main
Evropo je zajel vročinski val, ki v prometu povzroča številne težave. Na nemški avtocesti so visoke temperture načele asfalt. Pojavile so se razpoke in druge poškodbe cestišča.

Kot pišejo nemški mediji se je začel površinski sloj na določenih delih avtoceste zaradi vročine širiti, zato se je na nekaterih delih zvil in popokal.

Na odsekih, kjer je cestišče izdelano iz betonskih plošč, so se deli površine dvignili za 30 do 50 centimetrov. Na avtocesti A5 v bližini Heidelberga se je na betonskem odseku del cestišča dvignil iz ravnine in počil.

V Hamburgu je pred dnevni nastala kar 19 kilometrov dolga kolona vozil, so potrdili pri nemškem upravljalcu avtocest. Razpokala je vozna površina na mostu Langenfelder in to na odstavnem delu. "Na žalost so vozniki tako nerazumevajoči, da so zaobšli varnostne stožce in ogrožali delavce, zato smo morali zapreti še en vozni pas," je povedala tiskovna predstavnica nemškega upravljavca avtocest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.