Šport > Nogomet
31 ogledov

Nemška zveza razdelila štiri mio. evrov

boateng mertesacker neuer EPA
Nemška nogometna zveza (DFB) bo med nogometaše, ki so si priigrali vstopnico za nastop na SP 2014, razdelila štiri milijone evrov.

Potem ko so si Nemci v predzadnjem krogu kvalifikacij že v petek zagotovili neposreden nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji, jih v torek na Švedskem čaka le še zadnja obveznost, ki zanje ne bo imela več tekmovalnega naboja. Zato pa bodo imeli plačilni dan, saj bo njihova krovna zveza (DFB) po končanih kvalifikacijah razdelila denarne nagrade.

DFB je za uspehe svoje moške članske reprezentance namenila štiri milijone evrov. Vsak igralec bo za vsako tekmo, na kateri je nastopil oziroma bil na seznamu, dobil po 20.000 evrov. Tisti, ki so bili udeleženci vseh devetih dosedanjih reprezentančnih akcij, bodo tako dobili po 180.000 evrov. Takšnih igralcev je v nemški izbrani vrsti devet, ti imajo še možnost, da pridejo do maksimalnih zneskov 200.000 evrov.

Zanimivo je, da bo med dobitniki vsaj 180.000 evrov tudi Ron-Robert Zieler, čeprav je bil v reprezentanci šele tretji vratar in ni v kvalifikacijah odigral niti minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice