Šport
61 ogledov

Nemški atleti imajo dovolj mednarodne atletske zveze

Robert Harting Youtube
Nemški olimpijski prvak v metanju diska Robert Harting je zbral atlete in z njimi posnel protestni video.

"Uničili ste naš šport," je glavno sporočilo posnetka, ki ga je objavil nemški olimpijski prvak Robert Harting. V kratkem posnetku so nemški atleti jasno povedali svoje mnenje o mednarodni atletski zvezi (IAAF). 

Na kartonih, ki jih pokažejo športniki v kamero, lahko med drugim preberemo: "Želim teči proti čistim atletom, ne pošastim!" (tekač na 800 metrov Robin Schembera), "Uničili ste moje otroške sanje!" (metalka diskusa Julia Fischer) in "Izdali ste moje zaupanje!" (Harting).

Posnetek so atleti posneli, potem ko je dokumentarec nemške televizije ARD razkril, da je bil vsak tretji dobitnk olimpijskih medalj dopingiran. Na posnetek se je že odzvala IAAF, ki si želi pogovora z vsemi atleti, ki so sodelovali v posnetku. "Želimo jim pokazati, kako strastno in angažirano se borimo proti dopingu, zato jih vabimo v Monaco, da bi si lahko ogledali naše delo," se je odzval predstavnik IAAF Chris Turner

Drugi športniki podpirajo iniciativo Hartinga. "Lepo je videti, kako se drugi športniki zavzamejo za nas. Dobro si to naredil, Rob (Robert Harting, op. a.). Ponosen sem na vas," je na svojem Twitter računu zapisal bitanski olimpijski prvak v skoku v daljino Greg Rutherford.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.